Tällä sivulla on medioiden seurantaa

Kas, joku vielä Kauppalehden netissä muistaa parin vuoden päähän: ”Puolustusvoimien raha menee Nato touhuihin”

”Näin on käynyt kuten Risto Volanen varoitteli kaksi vuotta sitten. Armeija johtaa itse itseään ja poliitikot eli kansan edustajat ovat pelkkä kumileimasin armeijan suunnitelmille. Suomen armeijan johdolla se kovin NATO-into on?”, sanoo nimimerkki Kauppalehden netissä. Hän viittaa kaksi vuotta sitten olleeseen Tuomo Lappalaisen juttuun Suomen Kuvalehdessä juttuun:

"Volanen väittää, että armeija ja poliisi ovat karanneet Suomessa hallituksen valvonnasta. Erityisesti sotilaat ovat vieneet poliitikoilta valtaa ja alkaneet johtaa itse itseään.
...
Entinen valtiosihteeri arvostelee muun muassa tapaa, jolla sotilashallinto on kyseenalaistanut hallituksen ja pääministerin toimivallan kriisijohtamisessa. Hänen mukaansa puolustusministeriön ja sitä avustavan turvallisuus- ja puolustusasiain komitean tehtäviä on laajennettu ilman kunnon keskustelua ja poliittisen johdon aktiivista hyväksyntää.

Kehitys voi ennen pitkää johtaa koko valtionhallinnon militarisoitumiseen, hän arvioi.

”Suomessa on noussut valtaan kansainvälisissä tehtävissä, Natossa ja vahvojen presidenttien jälkeisessä ajassa kehittynyt tulosjohtajien ikäluokka”, Volanen sanoo. ”Sen edustajat pitävät itseään turvallisuusasioiden ammattimiehinä, ja se houkuttelee helposti ajattelemaan, että asiat osataan hoitaa ilman poliitikkojakin.”

Risto Volanen pelkää, että poliitikkojen sivuuttaminen johtaa maavoimien ja aluepuolstuksen alasajoon. "

Näin on käynyt kuten Risto Volanen varoitteli kaksi vuotta sitten. Armeija johtaa itse itseään ja poliitikot eli kansan edustajat ovat pelkkä kumileimasin armeijan suunnitelmille. Suomen armeijan johdolla se kovin NATO-into on?"

Tuohon voi lisätä, että hallinnon militarisointikin on nyt toteutumassa uuden Turvallisuuskomitean avulla.

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?messageID=5668651

”Turvallisuuspoliittinen selonteko on täyttä Natoa.”

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=6755
Näytä lisää

10. helmi, 2013