Tällä sivulla on medioiden seurantaa

Maria-Liisa Nevala puhuu jälleen vastoin parempaa tietoaan eli... Jo moneen kertaan on ollut julkisuudessa, että ensimmäiseen juttuuni nousevasta väkivatakulttuurista tuli viittaus Smedin Tuntematomaan Helsingin Sanomien Saska Saarikosken pyynnöstäsen jälkeen kun hän oli saanut alkuperäisen tekstini. Sitä hän sitten kyllä käytti heti perään esityksen rummutukseen. Kun Nevala nyt palaa asiaan, olisi kohtuullista, että Saska Saarikoski kertoisi julkisuuteen asian oikean laidan.


Kielteisen arvioni esitin Kansallisen Tuntemattomasta nähtyäni sen ja pidän siitä kiinni. Esityksen päättyminen demokraatisen valtionjohdon joukkomurhaan oli merkittävä askel viha- ja väkivaltakulttuurin hyäksymisessä ja leviämisessä Suomessa.


Myöhemmin esimerkiksi Pekka Haavisto krjoitti Apu –lehdessä: ”Norjan joukkomurhan jälkeen mietin, oliko Kristian Smedsin ohjaus Tuntemattomasta sotilaasta yhtäkkiä vanhentunut, muuttunut esityskelvottomaksi? Oliko valtiosihteeri Risto Volanen sittenkin oikeassa sanoessaan, että ihmisten esittäminen maalitauluina oli rappion kulttuuria? Norjassa entinen pääministeri Gro Harlem Brundtland oli tappajan tähtäimessä.”

16. tammi, 2013