NUOREN SUOMEN palautesivu

"NUORI SUOMI sodan ja rauhan Euroopassa 1918-1922" on edennyt toiseen painokseen. Kiitos mielenkiinosta. Toivotan antoisia lukuhetkiä. Lukijoilla on ehkä kommentteja tai kysymyksiä. Tervetuloa tälle sivulle kertomaan ne. Pyrin parhaani mukaan vastaamaan. Jos mieleen on jäänyt kysymyksiä tai kommentteja "Suomen synty ja kuohuva Eurooppa" -kirjasta tai yhdessä Lasse lehtien kanssa kirjoitetusta "1918 Kuinka vallankumous levisi Suomeen" - kirjasta nekin ovat tervetulleita.

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Risto Volanen, 31. maalis, 2020
Hyvä Tauno,

En ole ajatellut käytäntöä. että blogeja "uudelleenjulkaistaisi" missään. Mutta ne on kirjoitettu julkisuuteen, ja niitä voi tietenkin siteerata lyhyemmin tai piemmin.
Kirjoittaja Tauno O. Mehtälä, 31. maalis, 2020
Terve Risto!

Päteekö vielä aiempi käytäntö, että voimme uudelleenjulkaista blogejasi Vastavalkean sivuilla?

Erityisen kiinnostava on tämänpäiväinen blogisi Turvallisuuskomiteasta turvallisuusnyrkiksi? (siinä on valitettavan paljon kirjoitusvirheitä, mutta voimme toki siistiä).
Sähköposti:
Kotisivu:
Kirjoittaja Lauri Jokinen, Karstula, 6. maalis, 2020
Risto, terve! Olipa suorastaan voimannuttavaa lukea kirjoituksesi. Tämän valaisevan kolumnisi soisi tulevan julki useammasskin mediassa.
Tällä kirjoituksellasi ainakin minulle avautui vahva kontrasti esimerkiksi eduskunnan kyselytunnilta saamaani käsitykseen siitä, miten vähän siellä ihan oikeasti tiedettiin ja ymmärrettiin puhutusta asiasta. Terveisiä viidenkymmenen vuoden takaiseta vaali-illasta.
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Volanen, 26. tammi, 2020
Antti Tulenheimo,
Kiitos viestistä. Muistat jotakin muuta henkilöä. Aarne Orjatsalo on mielenkiintoinen historian henkilö, mutta en ole tutkinut hänen tai hänen sisaensa toimintaa.
Sähköposti:
Kotisivu:
Kirjoittaja Antti Tulenheimo, 26. tammi, 2020
Hei! Muistanko oikein että olisit tutkimassa Aarne Orjatsalon sisaren Anna-Liisan toimintaa aikanaan Englannissa? Ja että olisit kysynyt minulta tietoja Genin kautta mutta että olisin ohjannut kysymään Jota-Arkka Pennaselta? Vai muistanko väärin kun en ole säästänyt siihen liittynyttä viestiä?
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Volanen, 1. tammi, 2020
Kiitos kiitoksesta. Viiden vuoden ja kolmen kirjan jälkeen on paikallaan vetää vähän henkeä ja katsoa sitten jatkoa.
Kirjoittaja Pekka Louhelainen, 1. tammi, 2020
Kiitokset kahdesta hyvästä kirjasta, jossa Suomen kohtalot kytketään maailmanhistoriaan. Moni kirja on liian omaan napaan tuijottava.

Toivon jaksamista vielä vähintään yhden teoksen kirjoittamiseksi ajan 1923-39 umpeen kuromiseksi.
Kirjoittaja Risto Volanen, 1. tammi, 2020
Kiitos kommentista ja mielenkiintoisesta linkistä ja sen ajatusleikistä. Ajatuksena Nuoressa Suomessa on kuitenkin edetä tutkittujen eli dokumentoitujen päätösten ja niiden vaikutusten kautta. Siksi vältin sekä kirjassa että sen esittelyissä pohdintoja, mitä olisi voinut tapahtua.
Kirjoittaja Risto Suvanto, 29. joulu, 2019
Vallankumouskirjan sivulla 74 kuvataan Kerenskin eduskunnan hajotuspäätös ulkoisesti ihan oikein, mutta Carl Enckellin ihan ratkaisevaa asemaa vähätellen. Enckell asettui eduskuntaa vastaan ja teki "vallankumouksen ylhäältä": http://www.rauhanmaa.net/alkumiete/vapauden-hetki/. Mitä mieltä olet tekstini lopussa olevasta ajatusleikistä ?
Sähköposti:
Kotisivu:
Kirjoittaja Risto Volanen, 23. joulu, 2019
Sopivasti juuri Jouluksi tuli tieto toisesta painoksesta. Siihen on korjattu pari pientä painovirhettä. Kiitos ne huomanneille.