Kommentit ovat tervetulleita

Hyvä vieras, Arvostan kaikkia kommentteja.

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Markku Sanila, 24. maalis, 2014
"On myös muistettava että kuntien järjestämä sairaanhoito on poikkeus koko Euroopan tasolla joten kyllä siinä voidaan edetä uudellakin tavalla. ", kirjoittaa Tuomo Pienimäki.

Poikkeuksellista muuhun Eurooppaan verrattuna on ollut nimenomaan rahoituksen hajanaisuus eikä se tässä esityksessä ilmeisestikään muuksi ole muuttunut. Vaikeaa arvioida kun substanssia on tuotu niin vähän arvioitavaksi, ehkä sitä ei vielä olekaan juuri enempää kuin että viidellä alueella terveys- ja sosiaalitoimi naitettaisiin yhteen. Nykytiedoin kunnille olisi jäämässä rahoitusvastuu, rahan käytöstä vain päätettäisiin entistä etäämmällä, ehkäpä suuruusluokkaa noin puolet kuntien nykybudjeteista.

Sähköposti:
Kirjoittaja Tapani suontama, 24. maalis, 2014
Hei !
Jos päätöksiä tehdään vain siltä pohjalta mikä on oman puolueen kannalta parasta, eikä ajatella koko kansakunnan etua ollaan
tosiaan aika suossa. Onneksi keskustalla on puheenjohtaja jolla on laajempi ymmärrys
kuin vanhanaikaisilla puoluejyrillä.
Risto Volanen, herää tähän päivään ja laajennaa näkemystäsi.
Sähköposti:
Kirjoittaja Tuomo Pienimäki, 24. maalis, 2014
Tervehdys Risto
En näkisi asiaa noin mustavalkoisena kuin esität. Nykyiset yliopistosairaalat ovat myös sairaanhoitopiirejä ja kuntayhtymäpohjaisia myöskin. On myös muistettava että kuntien järjestämä sairaanhoito on poikkeus koko Euroopan tasolla joten kyllä siinä voidaan edetä uudellakin tavalla. Palvelut ovat tärkeämpiä kuin hallinnointi jota opn aivan liikaa. Olen aina ajatellut niin että kuntien perustehtävä on infran ylläpito, yrittäjyyden suosiminen ja mm. viihtyvyyden ja terveyden edistäminen esim liikuntapaikkoja ym. rakentamalla eikä niinkään varsinainen terveydenhuollon substanssi. Onhana tässä se hieno asia että kuntauudistus jää kokonaan erilleen ja myös vastuukuntamalli poistuu joten ne keskustalaisten kannalta pelätyimmät trendit jäävät sivuun. Kyllä tältä pohjalta voi aivan hyvä malli syntyä jos se jatkovalmistellaan hyvin ja on myös muistettava että kompromisseja tarvitaan monipuoluemaassa, mikä sekin on hyvä.
Sähköposti:
Kirjoittaja Virenius Kaarina, 24. maalis, 2014
Niin Kokoomus tekee taas saman tempun Sipilälle, jonka se teki Kiviniemelle, otti rengikseen. Eihän siitä seuraa kuin mitä jo on nähty. Ei tällä hetkellä muuta, kuin että onneksi löysin tämän blogin.
Sähköposti:
Kirjoittaja Markku Sanila, 23. maalis, 2014
Keskustan aiemmin esittämä kotikunta-maakunta -malli, jossa on piirteitä Ruotsin lanstinget-/maakäräjäsysteemistä, on vaikuttanut esitetyistä toimivimmalta. Maakäräjämallissa käräjäillä on vastuu, tuottavat itse, tarvittaessa ostavat palveluja. Maakäräjillä on verotusoikeus, veronsa on pois kuntaveroista. Mahdolliset valtionosuudet ohjataan suoraan maakäräjien kassaan. Toimintaa valvovat vaalein valitut, näin motivoituneet/osaavat valtuutetut. Suomessa maakäräjäalueiksi sopivat luontevasti nykyiset sairaanhoitopiirit.

Nyt esitetty viiden piirin malli, jossa kunnille jäisi vain maksajan rooli, jossa valta kenties olisi etäällä toimivilla byrokraateilla, josta puuttuisi demokraattinen valvonta (se vaalein valittu valtuusto), on kummallinen, alueellisesti eriarvoistava.
Sähköposti:
Kirjoittaja Kinnunen Olli-Pekka, 23. maalis, 2014
Hei !
Nyt on aika tehdä päätöksiä ja tämänpäiväinen historiallinen kompromissi on yksi osa nopeita ratkaisuja. Kun on talous tällä mallilla niin on toimittava. Uskon, että tästä tulee hyvää jälkeä. Haasteita kyllä myös on.
Sähköposti:
Kirjoittaja veijo simunaniemi, 23. maalis, 2014
Sipilä on tolkun poika,vaikka kuka tekee ja
mitä niin takuulla joku kateellinen löytyy se
on aivan varma asia,juha on tuleva hyvä poili
tikko sekin on varmaa,asiallinen rauhallinen
viisas mies,turhaa jyrsiä kun itse emme pysty
tähän kuitenkaan,toista ihmistä helppo mollata,halko ensin löytää omasta silmästä,se onkin jo temppu sinänsä,eikö vain,
Sähköposti:
Kirjoittaja Martti, 23. maalis, 2014
No taitaa se Järvenpään poika nyt vähän hätäillä tuossa Sipilän arvostelemisessa.

Päätöksiä pitää tehdä.
Kirjoittaja Yrjö Eronen , 23. maalis, 2014
Uusi "yllätysratkaisu" on pienten kuntien ja maakuntien tyly tappolinja. Kuka enää puolustaa paikallishallintoa!
Yrjö Eronen
kunnanjohtaja emeritus, Rääkkylä
Sähköposti:
Kirjoittaja Kimmo Kovanen, 5. maalis, 2014
Terve Risto - Hyvä kun löysin sinut täältä. On ollut todella tasapainottavaa lukea näitä sinun blogejasi ja pohdintojasi. On karmeaa huomata miten pinnallisen yksioikoiseksi ihan periaatteessa fiksujenkin ihmisten ajattelu on
valahtanyt Suomessa ... vaikka en ole kanssasi kaikesta samaa mieltä niin totean avoimesti .. etten ole aina itsenikään kanssa sinut . Tämä ei johdu pelkästään tämän 20 vuotta sitteen minuun asettuneesta seuralaisesta Diabetes Mellituksesta, jonka kanssa on nyt kolmas kriisi menossa. Mutta kuten aina naapureita eikä sukulaisiaan voi valita niin toimehen on tultava .... ja Tämähän on ollut meidän Suomulaisten menestyksen ja selviytymisen tie. Minun on todella vaikeaa uskoa , että muuta sopimisen selkärankaa olisi olemassakaan. Toimintatapoja ja tyylejä kylläkin ... kuten olen nähnyt , kohdannut , kehittänyt ja jopa tutkiskellutkin. Ai , että missäkö ... ei sen kauempana kuin täällä ihan opetus-ja kehittävän terapeuttisen työn puitteissa. Ensi vuonna siirryn luokanopettajan tylstäni eläkkeelle ja halusin tässä nyt tervehtiä sinua nyt täällä. Tuo sometus - tarkoitan nyt eritoten tätä Facebookin maailmaa on ihan viime vuosina heikentynyt radikaalisti. Siis täällä Suomessamme , jossa luku-ja kirjoitustaito nykyaikaisine monine muotoineen on ollut maapallomme kärkikaartia. Aikoinaan .. niin tuossa kymmenisen vuotta sitten halusin seurata amerikkalaista kansalaiskeskustelua näistä WTC:n ja sitä seuranneista kohtalokkaista karmivista tapahtumista .. Lähi-idästä Keski-aasiaan ja muuallekin... Amerikkalainen kansalaiskeskustelusta ei löytänyt kuin murusen siitä missä täällä Suomessa liikuttiin. Asiantuntijoiden puheenvuoroissa toki väkimäärältään Suomea 60-kertaisessa valtakunnassa löytyi kohtalaisesti monipuolisempaa pohdintaa. Suomessa ihmiset jaksoivat kirjoittaa ja etsiä linkkejä. Suurin osa keskustelijoista oli asiallisia vaikkeivat aina olleet jyvällä. Nyt on kuitenkin tapahtunut aikamoinen mahalasku kansalaiskeskustelussa muutenkin.Siihen löytyy paljonkin raadollisia yhteiskunnallisia syitä.
Mutta mielestäni tämän sometteluviestinnän taso rupeaa muistuttamaan nuorten chattailua. Aikoinaan opetin tyttärelleni ja oppilaillenikin eri muodoin miten kirjoitamme mielekkäitä viestejä , joihin voimme sisällyttää myös persoonallisia sutkauksia , pläjäyksiä - yllätyksiä, osanottoja ym. tämmöiseen ennen niin normaaliin viestimiseen kuuluvaa.
.......
Tänä päivänä on tapahtunut koulutettujen aikuisten keskuudessa niin , että teininuorison äärimmäisen pinnallinen lyhytchättäily on siirtynyt omalla tavalla myös ammattitoimittajien työnkin maailmaan ...
.... eikä pelkästään ilmaisussa vaan myös jutun/uutisen taustojen tiedonhaussa ... ja varsinkin merkitysten etsimisessä .. ja skenaarioissa edes luonnoksina. Tämä on jotain täysin ihmeellistä ja turhaa heille ... Olen jopa keskustellut ja väitellytkin tästä ihan kasvotusten ammattitoimittajan kanssa erään muun tapaamisen yhteydessä. Hän oli sitä mieltä , että pirstoutuminen tulee etenemään eikä sitä voi estää. Puhuimme aluksi kielen köyhtymisestä .. mutta sitten tämän kansalaiskeskustelun tilasta .. etc. Hän oli vakaasti sitä mieltä ettei sitä voi estää. Sanoin , että Se tulee vielä silmille ikävän yllättävällä tavalla tarkoittaenn koko tätä helsinkiläistäkin sotekriisiä. Kertoen omista ja lähipiirieni kokemuksista paaria-luokkaan kuuluvana täällä Helsingissä. Siitä hän ei pitänyt eikä varsinkaan siitä , että on dialogin paikka koko yhteiskunnassa ja mainitsin esimerkkinä Jörn Donnerin , johon tutustuin isän roolissa niinä 90-luvun neljänä vuotena jolloin lapsemme oli samassa Helsingin Kaupungin päiväkodissa.Sanoin , että ulkoisesta olemuksesta huolimatta hän on pitkän linjan hiihtäjä ja maratoonari , joka kuuntelee ja pystyy kommunikoimaan rantojen miehistä yhteiskunnallisen kerman kanssa ja dialogisesti. Risto haluan kiittää sinua ja kannustaa sinua viisaudessa. Thx ! Kyllä Se tästä.
Sähköposti:
Kirjoittaja risto kotti, 3. helmi, 2014
Erittäin upea analyysi Euroopan historiasta ja selviytymisestä. Eikö tämä ole alkiolaisuutta puhtaimmillaan. Tähän meidän suomalaisten tulee pyrkiä.
Kirjoittaja risto kotti, 3. helmi, 2014
Erittäin upea analyysi Euroopan historiasta ja selviytymisestä. Eikö tämä ole alkiolaisuutta puhtaimmillaan. Tähän meidän suomalaisten tulee pyrkiä.
Kirjoittaja Pauli Nikkola, 1. tammi, 2014
Suuret kiitokset erinomaisista blogeista ja artikkeleista. On ilo lukea selkeästi kirjoitettua ja kiinnostavaa tekstiä. Täytyypä lukea jutut ajan kanssa läpi, niin tietämykseni kasvaa huimasti.
Suurkiitokset!
Sähköposti:
Kirjoittaja Antti Koivuniemi, 27. joulu, 2013
Olet Risto taas jälleen kerran osunut asian ytimeen. Pitkät, mutta tarpeelliset perustelusi ovat oikeita ja loppupäätelmät - myös väli-sellaiset - ovat täysin oikeita. Tähän voisi ottaa läheisen meille suomalaisille tutun "kartanodynastian" katoamisen yhtenä varoittavana esimerkkinä. Kysymys on kaikkineen todella laaja, mutta ymmärtääkseni mikään valtio ei voi olla olemassa ilman asukkaidensa sosiaalista, henkistä, hengellistä, demokraattista, taloudellista yhdenvertaisuuteen perustuvaa päätöksentekoa. Eikä missään tapauksessa niiden muodostama yhteisö. Kaikkinensa on mieletöntä kuvitella, että jokin yhteisö voisi elää muistamatta jatkuvasti ihmisyyden kehitystarvetta.
Sähköposti:
Kirjoittaja Sauli Pyyluoma, 21. joulu, 2013
Viiltävä, ehkä tarkoituksella karrikoitukin analyysi Suomenmaassa kokoomuksen (sinipunan?) vallan haltuunottostrategiasta: 10 kaupunkia, yksi ministeriö, EU. Edellinen Holkerin sinipuna epäonnistui keskustan pysyvässä ulospelaamisessa. Ei tämäkään yritys näytä hyvältä.
Hyvää Joulua!
Sähköposti: