Kommentit ovat tervetulleita

Hyvä vieras, Arvostan kaikkia kommentteja.

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Saska Saarikoski, 28. marras, 2015
Risto hyvä, sinä näyt juuttuneen vanhoihin asioihin, joista olemme vaihtaneet mielipiteitä monta kertaa aiemminkin. Olen pahoillani, jos sinulle jäi tapauksesta katkeruutta, mutta kun silloisen kirjoituksesi ilmeinen lähtökohta oli Tuntemattoman nostattama kulttuurisota, editorina tein työni, kun toivoin sinun mainitsevan esityksen. Sinähän otit niinä päivinä Tuntemattomaan kantaa monessa muussakin mediassa.
Mielestäni edustamasi kulttuurikonservatiivinen näkökulma on tarpeellinen, mutta sitä ei edusta pikkumielinen nimittely, esimerkiksi LL:n mollaaminen "post-stalinistiksi" oli minusta aivan turhaa.
Sähköposti:
Kirjoittaja Vesa Lahtinen, 28. marras, 2015
Arvon Risto Volanen, minäkin kaipailen aikoja jolloin voitiin puhua sivistysporvaristosta. Nykyinen hallitus ajaa klassista sivistystä alas varhaiskasvatuksesta yliopistoihin. Vain (bisnes)innovaatiot kelpaisivat. Olenko minäkin nyt mielestäsi jonkin sortin stalinisti, kun sanon tämän ääneen? Nimim.Ora lege, lege, lege, relege labora et invenis
Sähköposti:
Kirjoittaja Heikki Aukee, 1. loka, 2015
Asiantuntijoiden ja amatöörien välinen tasoero on joskus huima. Esimerkiksi amatööri kommentoi jo huhtikuun 14. päivä Uuden Suomen puheenvuorossa seuraavaa: " Helmikuun alussa laadittiin suunnitelma ratkaisusta jossa Venäjä korvauksena Ukrainan menetyksestä EU-leiriin vaatisi pääsyä yhteisyritysten kautta Kreikan energiasektorille toimijaksi. Sitä vastaan Kreikka vaatisi troikasta ja veloista eroon pääsyä. Tekemäänsä uhrausta vastaan velkojamaat ja EU pääsisi eroon Venäjästä Ukrainassa. "

Linkki amatöörin kommenttiin:
http://liisajaakonsaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/192865-suomea-ei-otettaisi-naton-jaseneksi#comment-2954917

Sen mitä median kautta sivusta seuraava on voinut havaita, Kreikka ja Venäjä teki energiayhteistyötä koskevan sopimuksen kesäkuussa, Kreikka sai 86 mrd:n III-tukipaketin ja heinäkuun lopulla alkoivat puheet velkajärjestelystä. Ukrainassakin kehitys näyttää kulkevan amatöörin kertomaan suuntaan. Yhteensattumaa?
Sähköposti:
Kirjoittaja Harri Huuhtanen, 7. syys, 2015
Tervehdys Risto,

Punnittua puhetta, niinkuin olettaa sinulta saattaa.

Näiden kommentaattoreiden roolia en kyllä korostaisi. (Dukin ym.) Kyllä maailmaan meteliä mahtuu.

Terveisin,

Harri Huuhtanen

Sähköposti:
Kirjoittaja Jaakko Iloniemi, 10. elo, 2015
Helsinki 10.8.2015

Risto hyvä,

Etsin Sinun sähköpostiosoitettasi. Lähettäisitkö sen osoitteella:
jaakko@iloniemi.fi
Sähköposti:
Kirjoittaja Pertti Nurminen FT, 9. heinä, 2015
Moi
Kun tietoa 115 kurssin juhlasta ei tullut olin yhteydessä RUK:iin. Sanoivat että kukin kurssi järjestää juhlansa. Ehdotin että kutsuvat sinut, Hallbergin ja allekirjoittaneen lounaalle (maksan) homman toteutamiseksi. Ei kuulunut mitään.Koulun juhlapäiville en päässyt. Muistat ehkä kalteri 2:n ajoilta, tosin eri joukkueessa ja vanhana jyväskyläläisenä.
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Volanen, 7. heinä, 2015
Tauno O. Mehtälä,
Asiaa on käsitelty kummallakin tasolla. Päätös sanktiosäädöksestä on ulkoasiainneuvoston (COUNCIL DECISION 2014/145/CFSP).
Kirjoittaja Tauno O. Mehtälä, 7. heinä, 2015
Tarkentava kysymys Ristolle.

Onko tuo Etyj-blogissasi esiintuomasi neuvosto Eurooppa-neuvosto eli huippukokous vai jokin EU:n ministerineuvosto eli esim. EU:n ulkoasiainneuvosto eli ulkoministerikokous?
Sähköposti:
Kirjoittaja Tauno O. Mehtälä, 25. touko, 2015
Marja Lammelle:

UPIhan on tunnetusti USAn ulkoministeriön ja CIAn etäispääte Suomessa. Ulkoministeri Erkki Tuomiojakin tuskaili taannoin, että sieltä saa vain mielipiteitä, ei ulkopolitiikan hoidon kannalta tarpeellista tietoa.

Ja nämä mielipiteetkin ovat tietysti hyvin yksisuuntaisia, "isännän ääntä" seuraavia. Tässä mielessä on enemmän kuin luontevaa, että "isäntä" on henkilökohtaisesti edustettuna UPIn seminaarissa.

Toivottavasti uusi hallitus saa jotain rotia tähän touhuun, mukaan luettuna Ylen trollisekoilut ja Venäjä-vihan lietsonta.

Rohkenen kyllä epäillä, että Kepu jää tässä puhtaan oikeistohallituksen purnussa muun oikeiston muotoiluvahaksi. Sitä edesauttaa sekin, jos Olli Rehn EU-fundamentalistina pääsee merkittävään asemaan.
Sähköposti:
Kirjoittaja Marja Lampi, 15. touko, 2015
Olenko ihan hakoteillä, kun ihmettelen, miksi Ulkopoliittisen instituutin seminaariin kutsutaan Yhdysvaltain Euroopan maajoukkojen komentaja Frederick Hodges kertomaan Venäjän aikeista Euroopassa. Jotenkin kuvittelisin, että Venäjällä itselläänkin olisi asiantuntijoita kertomaan puolustuspolitiikastaan. Vai ajatellaanko armeijan piirissä, että venäläinen asiantuntija puhuisi propagandaa - toisin kuin amerikkalainen kolleegansa :) Ei meistäkään varmaan tuntuisi kivalta, jos Hodges esitelmöisi Suomen puolustuspolitiikasta Ruotsissa, eikä meiltä kysyttäisi mitään.
Sähköposti:
Kirjoittaja Kari Naskinen, 10. touko, 2015
Kiitos Lyseo-videosta. Mihinkähän Jyly on hävinnyt? En enää vuosiin ole saanut mitään tietoa. Ainoa kontaktini Jyväskylässä edelleen vaikuttaviin lyskäläisiin on luokkakavarini Fredikssonin Eki, mutta muuten ollut hiljaista.
Sähköposti:
Kirjoittaja EERO SAARINEN , 9. touko, 2015

Sota loppui v. 1945, mutta uhkat eivät --ainakin tiettyjen kansakais-piirien mielestä.
Uhkasta ei puhuttu oikealla nimellä, vaan osoitettiin itään , mutta todelisuudessa koet-
tiin vasemmistolaisuus, joka voisi liittoutua
N:liiton kanssa ja porvaristo pelkäsi joutuvansa valta-paitsioon. Esim Englannissa, Ranskassa sosialisoitiin laajalti
heti sodan jälkeen. Lisäksi porvaristo pelkäsi Euroopan häviävän lähinnä USAlle, mutta myös neuvostoliton teollisudelle. Siispä USA - L-Euroopan porvaristo yhdessä
Marshall-avulla käteistä Euroopalle, ostamaan USAn tuotteita ja käynnistämään
teollisuutta. Yhteistyölle N:liiton kanssa pantiin piste, jottei sosialistinen maa alkaisi nopeasti toipua sodasta. Ja sillä tiellä ollaan , Venäjän pakotteilla koetetaan estää Venäjä kehittymästä ja helpotusta ja aikaa Lännen maiden valtavalle velka-kuplalle. v. 1929 lama sekoittaisi kaikki kuviot, mutta samat ainekset on olemassa.
Sähköposti:
Kirjoittaja Jyrki Hyytiäinen terveisin, 21. huhti, 2015
katselin mottia tässä aamutuimaan ja tuli mieleeni kysyä Sinulta eikö 1992 ratifioitu YYA:n korvannut naapuruussuhdesopimus
ole enää voimassa, sillä natosopimushan on
ristiriidassa ainakin sen hengen ja kirjaimenkin kanssa. Mistä näitä natotyyppejä sikiää turvallisuutta vaarantamaan ja heikentämään?
Sähköposti:
Kirjoittaja Marja Lampi, 22. tammi, 2015
On niin surullista seurata Stubbin ja Haglundin ulkopolitiikkaa. Heille Venäjä tuntuu edelleen olevan tuntematon ja paha maa. Sen sijaan me Ville Haapasalon kanssa tiedämme, miten siellä niin kansa kuin tiedotusvälineetkin ovat suhtautuneet Suomeen jo vuosikymmeniä. Villen sanoin: Suomella on Venäjällä hyvä soundi. Jo kauan sitten tein saman huomion kuin Villekin: suurin osa Venäjän kansasta ei edes tiedä, että maalla on ollut sota Suomea vastaan. Suomalaisia pidetään "hitaina, ei maailman fiksuimpana kansana, mutta mukavina" (lainaus Villeltä kirjasta Kauko Röyhkä: Ville Haapasalo). Venäläiset ihailevat maamme puhtautta ja järjestystä: kaikki on tehty ihmistä varten. He käyvät täällä lepäämässä, eivätkä ole tänne
hyökkäämässä, jolleivat sitten Stubb, Haglund (aivopestyinä ja tietämättömyyttään) ja Suomen ilmavoimat (USA- sidonnaisuuttaan) tunaroi oikein raskaasti. Ei pidä päästää näitä päättäjiä enää vallan kahvaan!
Sähköposti:
Kirjoittaja EERO SAARINEN , 1. tammi, 2015
Siis lyhyesti! Kehitys-maa Venäjä sopiii Lännelle ja siihen pyritään kaikin keinoin, mutta Adolfin keinoa ei voi käyttää - ainakaan
vielä1
Churchill vaati v. 1919- neuvosto-hallitus on tuhottava heti, myöhemmin ei enää mahdollisuutta. Maailmassa alkaa uusjako
ehkä jo 2020-luvulla ja suurvallat valmistautuvat siihen ji nyt - myös Venäjä
Sähköposti: