Kommentit ovat tervetulleita

Hyvä vieras, Arvostan kaikkia kommentteja.

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Esa, 18. helmi, 2016
En ymmärrä lausettanne:

"Ne tuovat naapurimaamme ulkoisen kriisin ajan sotilaallisen vihollisen harjoittelemaan operointia Suomen alueelta käsin muutaman minuutin päähän sen toisesta pääkaupungista ja elintärkeistä liikenneyhteyksistä."

Mitä tarkoitatte: "...ulkoisen kriisin ajan sotilaallisen vihollisen...", en ymmärrä!


Kirjoittaja Ismo Heinisuo, 18. helmi, 2016
On tosi masentavaa, että Risto V. puhuu Yhdysvalloista Venäjän vihollisena. Miten niin vihollinen? Syyriassa Venäjän ja USA:n koneet ovat tiiviissä yhteistoiminnassa ja varmistavat, etteivöt vahingoita toisiaan. Risto V. elää n. 30 vuotta ajastaan jäljessä - valitettavasti. Eiköhän Risto V. pitäisi myös vetäytyä kommentoimasta tämän ajan ilmiöitä?
Sähköposti:
Kirjoittaja Tuomo, 18. helmi, 2016
Olisi aika päästä eroon suomettumisen ajan ahdistavasta maailmankuvasta ja ajattelutavasta. Venäjästä ja USAsta pitäisi oppia kirjoittamaan asiakeskeisesti, ilman pelkoa ja ahdistusta. Venäjän mielialojen ja aikomusten seuraaminen "varpaillaan" ei auta meitä ajamaa omaa etujamme rationaalisti. USA:n demonisointi saisi nyt jäädä historiaan. Ei se rapakon takainen valtio niin pelottava ole kuin täällä halutaan uskotellaan. Heidän yhteistyö on kelvannut kaikille muille Venäjän naapurimailleen Venäjän länsirajalla paitsi Suomelle. Olemmeko valittu kansa, joka on ainoana tässä asemassa olevana kansakuntana oikeassa. Onko muiden Venäjän rajavartioiden viiteryhmä sitten väärässä. En usko, että me suomalaiset olisimme niin ylivertaisia viisaudessanne muiden maiden kansalaisiin ja poliitikkoihin verrattuna. Päin vastoi.
Kirjoittaja Marja Lampi, 14. helmi, 2016
JO 2013 ihmettelin tällä palstalla Suomen ilmavoimien harrastamaa ulkopolitiikkaa. Sen on vain sallittu jatkuvan. Yhtäkkiä me kansalaiset olemme sen faktan edessä, että meidän maksamiemme ilmavoimien tärkein kahdenvälinen kumppani on Yhdysvallat. Miten tämä on mahdollista? Asiasta ei kansalle ilmoita puolustusvoimain komentaja tai puolustusministeri, vaan pelkurimaisesti ja suoraan sanottuna rikollisten tapaan (kokemusta on) laitetaan vähäarvoisempi erityisasiantuntija julkistamaan tieto.
Sähköposti:
Kirjoittaja Markku Kuisma , 12. helmi, 2016
Risto,

Onko mahdollista saada emailsi
Sähköposti:
Kirjoittaja Saska Saarikoski, 28. marras, 2015
Risto hyvä, sinä näyt juuttuneen vanhoihin asioihin, joista olemme vaihtaneet mielipiteitä monta kertaa aiemminkin. Olen pahoillani, jos sinulle jäi tapauksesta katkeruutta, mutta kun silloisen kirjoituksesi ilmeinen lähtökohta oli Tuntemattoman nostattama kulttuurisota, editorina tein työni, kun toivoin sinun mainitsevan esityksen. Sinähän otit niinä päivinä Tuntemattomaan kantaa monessa muussakin mediassa.
Mielestäni edustamasi kulttuurikonservatiivinen näkökulma on tarpeellinen, mutta sitä ei edusta pikkumielinen nimittely, esimerkiksi LL:n mollaaminen "post-stalinistiksi" oli minusta aivan turhaa.
Sähköposti:
Kirjoittaja Vesa Lahtinen, 28. marras, 2015
Arvon Risto Volanen, minäkin kaipailen aikoja jolloin voitiin puhua sivistysporvaristosta. Nykyinen hallitus ajaa klassista sivistystä alas varhaiskasvatuksesta yliopistoihin. Vain (bisnes)innovaatiot kelpaisivat. Olenko minäkin nyt mielestäsi jonkin sortin stalinisti, kun sanon tämän ääneen? Nimim.Ora lege, lege, lege, relege labora et invenis
Sähköposti:
Kirjoittaja Heikki Aukee, 1. loka, 2015
Asiantuntijoiden ja amatöörien välinen tasoero on joskus huima. Esimerkiksi amatööri kommentoi jo huhtikuun 14. päivä Uuden Suomen puheenvuorossa seuraavaa: " Helmikuun alussa laadittiin suunnitelma ratkaisusta jossa Venäjä korvauksena Ukrainan menetyksestä EU-leiriin vaatisi pääsyä yhteisyritysten kautta Kreikan energiasektorille toimijaksi. Sitä vastaan Kreikka vaatisi troikasta ja veloista eroon pääsyä. Tekemäänsä uhrausta vastaan velkojamaat ja EU pääsisi eroon Venäjästä Ukrainassa. "

Linkki amatöörin kommenttiin:
http://liisajaakonsaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/192865-suomea-ei-otettaisi-naton-jaseneksi#comment-2954917

Sen mitä median kautta sivusta seuraava on voinut havaita, Kreikka ja Venäjä teki energiayhteistyötä koskevan sopimuksen kesäkuussa, Kreikka sai 86 mrd:n III-tukipaketin ja heinäkuun lopulla alkoivat puheet velkajärjestelystä. Ukrainassakin kehitys näyttää kulkevan amatöörin kertomaan suuntaan. Yhteensattumaa?
Sähköposti:
Kirjoittaja Harri Huuhtanen, 7. syys, 2015
Tervehdys Risto,

Punnittua puhetta, niinkuin olettaa sinulta saattaa.

Näiden kommentaattoreiden roolia en kyllä korostaisi. (Dukin ym.) Kyllä maailmaan meteliä mahtuu.

Terveisin,

Harri Huuhtanen

Sähköposti:
Kirjoittaja Jaakko Iloniemi, 10. elo, 2015
Helsinki 10.8.2015

Risto hyvä,

Etsin Sinun sähköpostiosoitettasi. Lähettäisitkö sen osoitteella:
jaakko@iloniemi.fi
Sähköposti:
Kirjoittaja Pertti Nurminen FT, 9. heinä, 2015
Moi
Kun tietoa 115 kurssin juhlasta ei tullut olin yhteydessä RUK:iin. Sanoivat että kukin kurssi järjestää juhlansa. Ehdotin että kutsuvat sinut, Hallbergin ja allekirjoittaneen lounaalle (maksan) homman toteutamiseksi. Ei kuulunut mitään.Koulun juhlapäiville en päässyt. Muistat ehkä kalteri 2:n ajoilta, tosin eri joukkueessa ja vanhana jyväskyläläisenä.
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Volanen, 7. heinä, 2015
Tauno O. Mehtälä,
Asiaa on käsitelty kummallakin tasolla. Päätös sanktiosäädöksestä on ulkoasiainneuvoston (COUNCIL DECISION 2014/145/CFSP).
Kirjoittaja Tauno O. Mehtälä, 7. heinä, 2015
Tarkentava kysymys Ristolle.

Onko tuo Etyj-blogissasi esiintuomasi neuvosto Eurooppa-neuvosto eli huippukokous vai jokin EU:n ministerineuvosto eli esim. EU:n ulkoasiainneuvosto eli ulkoministerikokous?
Sähköposti:
Kirjoittaja Tauno O. Mehtälä, 25. touko, 2015
Marja Lammelle:

UPIhan on tunnetusti USAn ulkoministeriön ja CIAn etäispääte Suomessa. Ulkoministeri Erkki Tuomiojakin tuskaili taannoin, että sieltä saa vain mielipiteitä, ei ulkopolitiikan hoidon kannalta tarpeellista tietoa.

Ja nämä mielipiteetkin ovat tietysti hyvin yksisuuntaisia, "isännän ääntä" seuraavia. Tässä mielessä on enemmän kuin luontevaa, että "isäntä" on henkilökohtaisesti edustettuna UPIn seminaarissa.

Toivottavasti uusi hallitus saa jotain rotia tähän touhuun, mukaan luettuna Ylen trollisekoilut ja Venäjä-vihan lietsonta.

Rohkenen kyllä epäillä, että Kepu jää tässä puhtaan oikeistohallituksen purnussa muun oikeiston muotoiluvahaksi. Sitä edesauttaa sekin, jos Olli Rehn EU-fundamentalistina pääsee merkittävään asemaan.
Sähköposti:
Kirjoittaja Marja Lampi, 15. touko, 2015
Olenko ihan hakoteillä, kun ihmettelen, miksi Ulkopoliittisen instituutin seminaariin kutsutaan Yhdysvaltain Euroopan maajoukkojen komentaja Frederick Hodges kertomaan Venäjän aikeista Euroopassa. Jotenkin kuvittelisin, että Venäjällä itselläänkin olisi asiantuntijoita kertomaan puolustuspolitiikastaan. Vai ajatellaanko armeijan piirissä, että venäläinen asiantuntija puhuisi propagandaa - toisin kuin amerikkalainen kolleegansa :) Ei meistäkään varmaan tuntuisi kivalta, jos Hodges esitelmöisi Suomen puolustuspolitiikasta Ruotsissa, eikä meiltä kysyttäisi mitään.
Sähköposti: