Kommentit ovat tervetulleita

Hyvä vieras, Arvostan kaikkia kommentteja.

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Matti Ollikainen, 26. helmi, 2016
Kansoja johdetaan mielikuvilla. Voidaan kysyä, täyttävätkö Sauli Niinistön selittelyt itsenäisen valtion perusoikeuksien ymmärtämättömyyden tunnusmerkit.Kun tähän lisätään pääministerin ja muutamien muidenkin ministerien selittelyt, on kuin Suomen valtion johto eläisi vielä tsaarin vallan alla. Lähes 100 vuotta on puhuttu itsenäisyydestä ja suuria kansaa sumuttavia kulissi juhlia valmistellaan. Esille Suomi voisi päästä yksinkertaisesti, vain julistautumalla globaalisti puolueettomaksi sovittelu valtioksi.
Mikä olisi hienompaa, kuin aluksi yhdessä Naton ja Venäjän lentokoneiden, tankkien ja maajoukkojen kanssa harjoitella Suomen maaperällä jotakin vielä huonosti tunnistettua vihollista vastaan.
Matti
Sähköposti:
Kirjoittaja Kosti-Juhani, 25. helmi, 2016
Presidentti Niinistön ulostulon johdosta kävi selväksi, että Suomen turvallisuuspoliittinen linjaus perustuu CMX-harjoituksiin, joissa tarkoituksena on harjoitella päätöksentekoa kuvitteellisessa tilanteessa. CMX-harjoituksiin ei osallistu oikeita joukkoja. "Se on myös Suomen turvallisuuspoliittinen linja – eikä se ole muuttumassa."

Sen sijaan amerikkalaisten koneiden harjoittelu yhdessä Suomen ilmavoimien kanssa lähellä Venäjän rajaa on pelkästään teknistä. "On väärä johtopäätös, että sotaharjoituksissa, joihin USA osallistuu, luotaisiin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Kyse on vain sotataitojen kehittämisestä", kuten Niinistö totesi.

Vaikka Rissalaan tulevat amerikkalaiset koneet näkyvät ja kuuluvatkin rajan toiselle puolelle, sillä ei ole siis mitään tekemistä ulko- ja turvallisuuspolitiikan kanssa? Who knows?
Kirjoittaja Maarja Lampi, 24. helmi, 2016

Suomen historian tuntemus ja kiinnostus maamme historiaan on Yhdysvalloissa olematonta. Floridalaiset ilmailuhistorian harrastajat eivät tienneet siitä mitään, ja itsekin sitä ihmettelivät. Kun olemme yrittäneet myydä dokumenttia: Brewster - taivaan helmi (alla traileri), vastaus on ollut kaikilla suurten kanavien ostajilla sama: liikaa Suomen historiaa, se ei kiinnosta yhdysvaltalaisia katsojia, he vaihtavat kanavaa, heitä kiinnostaa vain ja ainoastaan Yhdysvaltain historia.
https://www.youtube.com/watch?v=v4X3fRsV24s
Kirjoittaja Kosti-Juhani, 24. helmi, 2016
Puolustusministeri Niinistö odottaa keväällä valmistuvaa neljän asiantuntijan tekemää selvitystä Natosta.
Niinistön mukaan Nato-kivi käännetään pohjaan saakka ja ynnätään plussat ja miinukset, että kansalaisilla olisi siten pelkkiä faktoja keskustelun pohjaksi. Ei tarvitse todennäköisesti olla kovin suuri ennustaja, kun jo nyt voidaan todeta, että Nato-kiven pohjalta löytyy käytännössä ainoastaan + napa.

Natohan on muuttunut ja on nykyään pelkkä puolustus- ja rauhanliitto, joka varautuu aseellisin harjoituksin pelkästään taivaalta putoaviin tunnuksettomiin vihreäpukuisiin marsilaisiin.

Amerikkalaiset ovat (ulkoministeri Soinin mukaan) kutsuneet itse itsensä Suomen maaperälle harjoittelemaan "kriisinhallintaa ja rauhankumppanuutta", jolla ei tietenkään ole mitään tekemistä Baltian, sodan eikä Venäjän kanssa. Volasen mainitsema Presidentti Mannerheimin ja presidentti Paasikiven linjaus olla sallimatta vieraan vallan sotavoimien tulla operoimaan Suomen maaperälle on näköjään jäänyt Stryker-rynnäkköpanssarivaunujen jyräämäksi. Toisaalta eihän se nyt ole sopivaa, että Suomen poliittinen johto kieltäytyy suurvallan ehdotuksesta tulla käymään kylässä.
Kirjoittaja Marja Lampi, 22. helmi, 2016
Onko selvyyttä, kenen allekirjoituksella näistä sotaharjoituksista on sovittu? Jos se ei ole tasavallan presidentin tai pääministerin, niin eivätkö he kansakunnan edun nimissä voi perua tätä kenraalien hanketta? Meillä kansalaisilla on oikeus tietää, kuka tästä on sopinut, siis kuka henkilö, montako työtuntia tätä on valmisteltu, kuinka usein on käyty Yhdysvalloissa, mitä kaikki on maksanut?
Sähköposti:
Kirjoittaja Erkki Tuomioja, 20. helmi, 2016
lähettäisitkö sähköpostiosoitteesi
erkkituomioja@hotmail.com osoitteeseeni
Kotisivu:
Kirjoittaja Reine Lindeman, 18. helmi, 2016
Kiitos Risto Volanen,olen samaa mieltä ja haluan myös tiedon,kuka on tehnyt ja hyväksynyt päätökset/kutsut USAn sotaharjoituksista maassamme,joita"Suomi isännöi". Alkutalvestahan niitä oli myös Pohjois-suomessa. Mitä tässä maassa tapahtuu ja suunnitellaan-vaarallista pelinpolitiikkaa. Puolustusministeriltä ja ulkoministeriltä saimme eilen ja tänään kuulla että" ne ovat itse kutsuneet
itsensä tänne"! Siis: vieraanmaan joukot Suomen maaperällä ja ilmatilassa...! Kun kansalaisten enemmistö on Natoon liittymistä vastaan edelleenkin, onko Sipilän hallituksen vastaus kansalaisille- USAn rautaa rajalle- ja kansa maksaa-kalliisti. Ukrainan kautta USA/Naton suunnitelmat taisivat epäonnistua,entä Suomen kautta! Kansalaisena odotan vastausta presidentti Niinistöltä ja pääministeri Sipilältä USAn sotajoukkoja koskevista päätöksistä ja kuka on vastuussa päätöksistä.
Sähköposti:
Kirjoittaja Esa, 18. helmi, 2016
En ymmärrä lausettanne:

"Ne tuovat naapurimaamme ulkoisen kriisin ajan sotilaallisen vihollisen harjoittelemaan operointia Suomen alueelta käsin muutaman minuutin päähän sen toisesta pääkaupungista ja elintärkeistä liikenneyhteyksistä."

Mitä tarkoitatte: "...ulkoisen kriisin ajan sotilaallisen vihollisen...", en ymmärrä!


Kirjoittaja Ismo Heinisuo, 18. helmi, 2016
On tosi masentavaa, että Risto V. puhuu Yhdysvalloista Venäjän vihollisena. Miten niin vihollinen? Syyriassa Venäjän ja USA:n koneet ovat tiiviissä yhteistoiminnassa ja varmistavat, etteivöt vahingoita toisiaan. Risto V. elää n. 30 vuotta ajastaan jäljessä - valitettavasti. Eiköhän Risto V. pitäisi myös vetäytyä kommentoimasta tämän ajan ilmiöitä?
Sähköposti:
Kirjoittaja Tuomo, 18. helmi, 2016
Olisi aika päästä eroon suomettumisen ajan ahdistavasta maailmankuvasta ja ajattelutavasta. Venäjästä ja USAsta pitäisi oppia kirjoittamaan asiakeskeisesti, ilman pelkoa ja ahdistusta. Venäjän mielialojen ja aikomusten seuraaminen "varpaillaan" ei auta meitä ajamaa omaa etujamme rationaalisti. USA:n demonisointi saisi nyt jäädä historiaan. Ei se rapakon takainen valtio niin pelottava ole kuin täällä halutaan uskotellaan. Heidän yhteistyö on kelvannut kaikille muille Venäjän naapurimailleen Venäjän länsirajalla paitsi Suomelle. Olemmeko valittu kansa, joka on ainoana tässä asemassa olevana kansakuntana oikeassa. Onko muiden Venäjän rajavartioiden viiteryhmä sitten väärässä. En usko, että me suomalaiset olisimme niin ylivertaisia viisaudessanne muiden maiden kansalaisiin ja poliitikkoihin verrattuna. Päin vastoi.
Kirjoittaja Marja Lampi, 14. helmi, 2016
JO 2013 ihmettelin tällä palstalla Suomen ilmavoimien harrastamaa ulkopolitiikkaa. Sen on vain sallittu jatkuvan. Yhtäkkiä me kansalaiset olemme sen faktan edessä, että meidän maksamiemme ilmavoimien tärkein kahdenvälinen kumppani on Yhdysvallat. Miten tämä on mahdollista? Asiasta ei kansalle ilmoita puolustusvoimain komentaja tai puolustusministeri, vaan pelkurimaisesti ja suoraan sanottuna rikollisten tapaan (kokemusta on) laitetaan vähäarvoisempi erityisasiantuntija julkistamaan tieto.
Sähköposti:
Kirjoittaja Markku Kuisma , 12. helmi, 2016
Risto,

Onko mahdollista saada emailsi
Sähköposti:
Kirjoittaja Saska Saarikoski, 28. marras, 2015
Risto hyvä, sinä näyt juuttuneen vanhoihin asioihin, joista olemme vaihtaneet mielipiteitä monta kertaa aiemminkin. Olen pahoillani, jos sinulle jäi tapauksesta katkeruutta, mutta kun silloisen kirjoituksesi ilmeinen lähtökohta oli Tuntemattoman nostattama kulttuurisota, editorina tein työni, kun toivoin sinun mainitsevan esityksen. Sinähän otit niinä päivinä Tuntemattomaan kantaa monessa muussakin mediassa.
Mielestäni edustamasi kulttuurikonservatiivinen näkökulma on tarpeellinen, mutta sitä ei edusta pikkumielinen nimittely, esimerkiksi LL:n mollaaminen "post-stalinistiksi" oli minusta aivan turhaa.
Sähköposti:
Kirjoittaja Vesa Lahtinen, 28. marras, 2015
Arvon Risto Volanen, minäkin kaipailen aikoja jolloin voitiin puhua sivistysporvaristosta. Nykyinen hallitus ajaa klassista sivistystä alas varhaiskasvatuksesta yliopistoihin. Vain (bisnes)innovaatiot kelpaisivat. Olenko minäkin nyt mielestäsi jonkin sortin stalinisti, kun sanon tämän ääneen? Nimim.Ora lege, lege, lege, relege labora et invenis
Sähköposti:
Kirjoittaja Heikki Aukee, 1. loka, 2015
Asiantuntijoiden ja amatöörien välinen tasoero on joskus huima. Esimerkiksi amatööri kommentoi jo huhtikuun 14. päivä Uuden Suomen puheenvuorossa seuraavaa: " Helmikuun alussa laadittiin suunnitelma ratkaisusta jossa Venäjä korvauksena Ukrainan menetyksestä EU-leiriin vaatisi pääsyä yhteisyritysten kautta Kreikan energiasektorille toimijaksi. Sitä vastaan Kreikka vaatisi troikasta ja veloista eroon pääsyä. Tekemäänsä uhrausta vastaan velkojamaat ja EU pääsisi eroon Venäjästä Ukrainassa. "

Linkki amatöörin kommenttiin:
http://liisajaakonsaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/192865-suomea-ei-otettaisi-naton-jaseneksi#comment-2954917

Sen mitä median kautta sivusta seuraava on voinut havaita, Kreikka ja Venäjä teki energiayhteistyötä koskevan sopimuksen kesäkuussa, Kreikka sai 86 mrd:n III-tukipaketin ja heinäkuun lopulla alkoivat puheet velkajärjestelystä. Ukrainassakin kehitys näyttää kulkevan amatöörin kertomaan suuntaan. Yhteensattumaa?
Sähköposti: