Kommentit ovat tervetulleita

Hyvä vieras, Arvostan kaikkia kommentteja.

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja P. Laisi, 1. maalis, 2018
Hyvä Risto Volanen,

kiitos että vaivauduitte vastaamaan. Puhutte "dokumentoidusta tutkimuksesta". Sitäkin on niin monenlaista; puhutaan "lähdehierarkiasta" kirjallisuuttakin tarkoittaen. Miksi lähdeluettelostanne puuttuu esim. Alapuron State and revolution in Finland, joka äskettäin suomennettiinkin ajantasaistettuna. Entä professori Pertti Haapala, tai vanha kunnon Upton, jota suomalaiset "right-wing"-tutkijatkin ovat nykyään ylistävinään? Nämä olisivat nähdäkseni edustaneet arvostetuinta tulkintalinjaa nykyisellään. Ehkä ne siis olisivat rikkoneet kuvaa, jossa mongolikasvoinen Lenin korokkeeltaan ohjaa ymmärtämättömiä, kavalien johtajiensa pettämiä suomalaistyöläisiä "kapinaan"? - Eino Ketolan tulkinnan olen lukenut tuoreeltaan vuonna 1987. Ei sekään mitään kivitauluun hakattua pyhää sanaa ole. Verratkaapa Uptoniin, niin huomaatte, että tulkintojen moneutta riittää!
Kirjoittaja Risto Volnen, 1. maalis, 2018
Hyvä P. Laisi, kiitos kommentista.

Myös uuden kirjan kuvaamat tapahtumat perustuvat dokumentoituun tutkimuseen, joka on lähedeluettelossa, eivätkä myöskään poikkea Suomen synty -kirjasta vaan esittävät ne osin yksityiskohtaisemmin. Juuri tuosta mainitsemastanne aiheesta, paras esitys on nykyisin Metalliliiton historiaa kirjoittavan Eino Ketolan tutkimus "Kansalliseen kansanvaltaan, Suomen itsenäisyys, sosialidemokraatit ja Venäjän vallankumous 1917" (Helsinki 1987)
Kirjoittaja P. Laisi, 1. maalis, 2018
Arvoisa Risto Volanen,

Kirjanne Suomen synty [jne.] vaikutti luettuna melko objektiiviselta. (Puhutin teitä Turussa pitämänne luennon jälkeen, aiheena Suomen itsenäisyyden tunnustaminen 31.12.1917.) Sen sijaan uusin kirjanne, jossa Lenin & co "kiihottivat" Suomen työväen "kapinaan", oli mielestäni jo räikeän tarkoitushakuinen pamfletti. Kirjoittajakumppaninne valintakin puhuu puolestaan... Nyt kiivailette jääkäreistä. Tästedes jätän kirjalliset tuotteenne koskematta.
Kirjoittaja Risto Volanen, 22. helmi, 2018
Kommentti Arto Lohelle,
Taisin käyttää siinä kohdassa juuri "vehreää". "Vihreäkin" oli silloin taatusti keskustalaista, ja teimme nyö Suomen ensimmäisen vihreän ohjleman. "Vihreistä" puolueena ei ollut silloin minkäänlaista tietoa, taisivat pihistää meiltä monia teemoja.
Kirjoittaja Arto Lohi , 22. helmi, 2018
Onko Ideologiafoorumin puheen (http://www.ristovolanen.fi/118302928) lopussa painovirhe, kun lukee "vehreään yhteiskuntaan"? Tekstissä käsitellään "vihreää aaltoa" ja kuvitus tukee tätä.

Vehreä voisi olla käyttökelpoinen sana kuvaamaan keskustalaista aatetta tänä päivänä, kun vihreä aate on omituinen ns. city-vihreiden käyttöön.
Sähköposti:
Kirjoittaja Joku, 25. tammi, 2018
Käynti psykiatrilla voisi ehkä auttaa Volasta tai sitten ei!
Kirjoittaja Janne Ussa, 20. tammi, 2018
Kiitos näistä katsauksista 100 vuoden taakse. Omalta osaltani voin sanoa, että nämä ovat aukaisseet hienosti sen ajan tapahtumia, tärkeää pitää mielessä mikä oli silloin yhteiskunnallinen tilanne ja kuinka tosiaan tapahtumiin johtaneet syyt löytyvät jo vuoden 1917 puolelta ja eikä suinkaan vähiten Venäjän bolsevikkien ohjauksesta, johon muutama innokas suomalainen sai johdetuksi koko SDP puolueen.
Sähköposti:
Kirjoittaja Jukka Haaslahti, 27. joulu, 2017
Parasta lukemaani ajanvietettä, mitä olen koskaan nauttinutt. Satuin etsiessäni Mihail Speranskin tekemisiä Aleksanteri I valtiosihteerinä löytämään Turun kirjastosta Danielsson-Kalmarin kuvausta suomen valtion oloista 1800 luvulla. Tämän teoksen jälkeen sain lahjaksi sinun kirjasi, jota parhaillani luen ja olen sivulla 213. Tähän mennessä parempaa tuon ajan kuvausta en ole käsiini saanut. Venäjä veti noin 200 vuotta sitten vahvaa rauhan päämääriin tähtäävää ulkopolitiikka. Olisipa tuon ajan eurooppalainen poliittinen keskustelu tänäkin päivänä vallitsevaa. Se vain tuntuu melko mahdottomalta. Korbatsovin ja Kohlin keskusteluissa oli täysin toinen tunnelma, kuin nykypäivän ylen katsovassa suhtautumisessa Venäjään. Tiedustelen samalla, onko tulevaisuudessa joitain tilaisuuksia, joissa sinun esitelmiäsi ja puheitasi voisi paikan päällä kuunnella.
Sähköposti:
Kirjoittaja Hasse Hyvärinen, 21. joulu, 2017
Terve Risto!

Haluan kiittää sinua vallan erinomaisesta kirjasta. Sain juuri loppuun Suomen synty ja kuohuva Eurooppa -kirjan. Se oli näin nuorelle ihmiselle aivan mahtavan sivistävä paketti, jota olen suositellut tuttavapiirissäni kaikille. Kiitos vielä ja mukavaa joulunaikaa :)

t. Hasse
Sähköposti:
Kirjoittaja Jyrki Vesikansa, 2. marras, 2017
H. V. Risto

Kun en löytänyt sähköpostiosoitettasi, niin ensi alkuun oheinen viesti.
Kiitos kiintoisasta esityksestäsi Geopolitiikan Seuran illassa, samoin vetävästä kirjastasi, jossa olen tosin päässyt alkuun. Vaivaan Sinua melkein viime tingassa Helsingin Suomalaisen Klubin historiaillalla to 9.11. klo 19.00 Kari Hokkasen saatua esteen. Ehtisitkö mitenkään paneeliin, jossa käsitellään syksyä 1917 ja tammikuuta 1918. Mukana ovat Martti Häikiö ja Eino Ketola, mutta alkiolainen näkökulma olisi tarpeen.
Olen siis vetänyt pari vuosikymmentä tällaisia iltoja, joissa ovat vierailleet varsin monet tunnetut tutkijat. Lähtökohta on tieteellinen, mutta yleisö voi osallistua debattiin. Väkeä on aina ollut useita kymmeniä.
Kenenkään ei tarvitse laatia alustusta, saati esitelmää, vaan etenemme keskustellen lähettämäni teemarungon pohjalla. Johdettua keskustelua on 1,5 - 2 tuntia, minkä jälkeen voi jutustelua jatkaa vapaasti. Ennen paneelia klo 18.00 alkaen on tarjolla noutopöytä. Olisit tietenkin klubin vieraana koko illan ja korvaamme kohtuulliset matkakustannukset.
Ehtisitkö mitenkään? Ohessa aineistoa.
Terveisiä muuten HYY:n hallituksen m/1967 karonkasta, jossa esittelin vetämääsi itsenäistymisen 50-vuotisjuhlintaa tarkkojen pöytäkirjojen pohjalla.

Terveisin

Jyrki Vesikansa

09-777 3074, 040-721 7334
Sähköposti jyrki.vesikansa@kolumbus.fi
Väinölänkatu 13 F 47
00610 Helsinki

• HISTORIAN ILTA - ITSENÄISYYSSENAATISTA MONINIMISEEN SOTAAN.

Itsenäistymisvaiheen käsittelyssä vuorossa lokakuun vallankaappaus, Alfred Kordelinin murha, marraskuun 1917 suurlakko, itsenäisyyssenaatti, itsenäisyyden julistaminen ja sen tunnustaminen sekä ajautuminen punakapinaan ja moninimiseen sotaan.
Panelisteina professorit Kari Hokkanen ja Martti Häikiö sekä dosentti Eino Ketola.
Puhetta johtaa Jyrki Vesikansa.
Torstai, 9 marraskuu, 2017 - 19:00
Iltapala
Hirvikäristystä, päivän ruokaisa salaatti, vihersalaattia, sekä leivät, voi ja kahvi makealla
19,00 €
Kevyt iltapala
Päivän ruokaisa salaatti, vihersalaattia, sekä leivät, voi ja kahvi makealla

Sähköposti:
Kirjoittaja Jenni Luhta, 31. loka, 2017
Hei Risto,
Olimme aiemmin Facebook-kavereita, mutta luovuin Facebookista enkä löydä sähköpostiosoitettasi netistä.

Haluaisin kutsua sinut tutustumaan Suomen henki -taideprojektiini. Olen julkaisemassa Suomen itsenäisyyspäiväksi 35-minuuttisen elokuvan.

Projektista on julkaistu myös kuvataidenäyttely Helsingissä. Täältä saat tietoa lisää: www.jenniluhdansuomenhenki.fi

Parhainta loppuvuotta ja alkavaa itsenäisyyspäivän jännittävää juhlaa!

Parhain terveisin,

Kuvataiteilija Jenni Luhta
Sähköposti:
Kotisivu:
Kirjoittaja Marja Lampi, 30. elo, 2017
Brewster - Taivaan Helmi nähtävänä YLE Areenalla
https://areena.yle.fi/1-997697

Hieman selvennystä tähän dokumenttiin. Halusimme näyttää, mitä oikeasti tapahtui, sen jälkeen näytimme niiden ihmisten kommentteja, jotka pokkana valehtelivat ja auttoivat rikollisia hankkimaan koneen haltuunsa. Vaikuttaa siltä, että moni katsoja ei ole tätä ymmärtänyt.

Siispä selitys: kohta 35.35 miliisivääpeli Aleksandr Animisov, puhuu palturia, kohta 44.36 ainoa Navyn hyväksymä "puolueeton" todistaja Tero Erme puhuu palturia mm: "koko seitsemän vuoden aikana ei ole tapahtunut mitään laitonta eikä moraalisesti väärin", lisäksi 50.35 toimittaja Harri Ekholmin kommentti.

Joihinkin voi tehdä vaikutuksen Ermeen tyyli ja selvitys taitavasti tehdyistä sopimuksista ja vaitiolovelvollisuudesta, minä kysyn: mihin näitä salaisuuksia ja taitoja tarvitaan museokoneen siirrossa?

Lopuksi vielä Suomen ilmavoimat ryhtyvät rikollisten asiamiehiksi!

Jos joku juttu tässä dokumentissa jää epäselväksi, kysykää!

Marja Lampi
Sähköposti:
Kirjoittaja Tauno O. Mehtälä, 27. heinä, 2017
Tervehdys! Kirjoitin Vastavalkeaan kommentaarin 15.6.2017 blogiisi => https://vastavalkea.fi/2017/07/24/blogidialogi-tauno-o-mehtala-vastaan-risto-volanen/

Dialogiksi se rakentuu vasta, jos haluat siihen vastata. Sitä toki toivon; Vastavalkean palstat ovat avoimena sinulle.
Sähköposti:
Kirjoittaja Pekka louhelainen, 20. huhti, 2017
Luin uuden kirjanne. Siinä oli hienosti kytketty Suomen historian vaiheet Euroopan yleishistoriaan kauttaaltaan osoittaen miten yleiseurooppalaiset poliitytiset tapahtumat ja trendit kulloinkin vaikuttivat maahamme.

Ainoa lievä moite on oikoluku vuosiluvuissa mihin jo muut kommentoivat puuttuivat.
Kirjoittaja Marja Lampi, 11. huhti, 2017
Minua kiinnostaa tässä vanhassa Brewster-asiassa se, että miksi veronmaksajien rahoilla Suomen ilmavoimat sekaantuivat tähän juttuun ja toimivat omia kansalaisiaan vastaa. Olen kirjoitellut flightforum.fi sivustolle tästä syyskuusta lähtien, lukijoita on ollut yli 30 000, mutta Ilmailuharrastajien kommentit ovat olleet vähäiset. Ajattelin, että näillä sivuilla on ihmisiä, jotka paremmin ymmärtäisivät tämän jutun oikeudellisen ja poliittisen puolen.
http://www.flightforum.fi/forum/index.php/topic,113591.0.html


http://www.flightforum.fi/forum/index.php/topic,113591.0.html
Sähköposti: