Kommentit ovat tervetulleita

Hyvä vieras, Arvostan kaikkia kommentteja.

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Pekka Toveri, 12. heinä, 2016
"Vaikka päivänkohtaiset argumentit hyväksyisikin, se ei muuta sitä, että Venäjän, Ruotsin ja Suomen lähialueelle tulee nyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1941 suurvaltojen joukkoja mahdollisena askeleena seuraavaan askeleeseen."

Ymmärrän kyllä sanoman, mutta kuullostaa silti aika erikoiselta, kun muistaa, että Balttiassa oli 1944 jälkeen lähes 50 vuoden ajan mittavat määrät Neuvostoliiton joukkoja. Eikä ne siellä olleet puolustuksellissa tehtävissä, kuten Kylmän Sodan päättymiseen jälkeen avautuneet arkistot todistavat.

Vastakkainasettelun osalta kannattaa muistaa, että Venäjä ilmoitti jo alkuvuodesta perustavansa länsiosiinsa kolme uutta 10 000 sotilaan panssari- ja moottoroitua jalkaväkidivisioonaa nimenomaan NATOa vastaan. Vähän eri asia kuin neljä 1000 sotilaan pataljoonaa. Sotilaallisesti katsottuna Venäjä on luomassa itselleen kykyä hyökätä, NATO on luomassa itselleen kykyä osoittaa liittouman yhtenäisyyttä ilman minkäänlaista offensiivista kykyä
Sähköposti:
Kirjoittaja Marja Lampi, 9. kesä, 2016
Isäni hovioikeuden presidentti Heimo Lampi sopi aikoinaan yhdysvaltalaisen kustantajan kanssa, että hän maksaa heille nykyrahassa 10 000 euroa, ja he julkaisevat hänen jo valmiiksi englanniksi käännetyn kirjansa Kuolema kulkee Meteoralla ja hoitavat sen mainonnan.

No, kustantaja painoi 20 kappaletta kirjaa ja julkaisi yhden parin rivin mainoksen sanomalehdessä.

Samanaikaisesti isäni sopi Yhydsvaltain laivaston kanssa, että se tukee meitä etsiessämme maailman ainoaa Brewster- hävittäjää laivaston museoon. Laivaston kautta saimme etsinnöillemme amerikkalaisen tukijan, Marvin Kottmanin.
Me löysimme koneen, mutta jouduimme Kottman mukaan lukien Yhdysvaltain laivaston raskaasti pettämiksi. http://www.warbirdforum.com/buff.htm

Stephen Elop Microsoftilta tuli Nokian pääjohtajaksi ja onnistui tuhoamaan Suomen ylpeyden. Ennen Elopin lähtöä Nokian matkapuhelinliiketoiminta myytiin Microsoftille. Nyt Microsoft ei pidä kiinni lupauksistaan ja sanoo irti työntekijöitään.

Vain pölvästi uskoo, että USA on näissä sotaharjoituksissa liikkeellä Suomen parhaaksi. Sikäläisten puheisiin ja lupauksiin ei ole luottamista toisin kuin monet suomalaiset kuvittelevat. Vestigia terrrent, jäljet peloittavat.
Sähköposti:
Kirjoittaja Raimo Hynynen, 3. touko, 2016
Huhtikuun lopussa 2016 julkistettettua Nato-selvitystä lukiessani kiinnittyi siihen kuinka Baltian vaikeasta tilanteesta puhutaan kuten se sitä onkin. Nato ei voi toimittaa kriisin aikana vahvistuksia Baltiaan kun Venäjän sen estäisi. Suomea ja Ruotsia tarvittaisiin Natoon Baltian maitten puolustamiseksi.

Sen sijaan en löytänyt selvityksestä mitään siitä kuinka Pohjois-Ruotsi on käytännössä sotilaallinen tyhjiö. Venäjä toi tämän esille jo ehkä 4-5 vuotta sitten. Kriisin aikana sotilaallliset tyhjiöt täyttyisivät ja tässä tapauksessa todennäköisesti Naton joukoilla Norjasta. Toisaalta Suomea tarvittaisiin estämään tai ainakin viivyttämään Venäjän tuloa Pohjois-Ruotsiin jos Venäjä pelkää Naton joukkojen tuloa sinne.

Miksiköhän tätä ei ole selvityksessä tuotu. Tosin voi olla, että kun Ruotsi teki 2000 luvun alussa päätöksen ajaa maavoimansa alas, niin tätä virheellistä päätöstä ei haluta tuoda selvityksessä esille. Niin vai tehtiinkö päätös sen takia, että tilanteen kiristyessä ruotsalaiset ovat valmiita liittymään Natoon.
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Artell, 3. touko, 2016
Arvoisa Risto Volanen,

Kirjoituksenne on hyvä ja monipuolisesti asioita tarkasteleva. Kiinnitin kuitenkin erityisesti huomiota seuraavaan kohtaan: "Siihen tarjoaisi jatkuvasti mahdollisuuden asianmukainen Itämeren alueen selkeä geopoliittinen analyysi, joka pitää sisällään sekä sotilas- että talousmaantieteen." Tästä herää väistämättä kysymys miksi tällaista analyysiä ei Suomessa tehdä jatkuvasti ja saateta meidän suomalaisten ja kenties muidenkin tietoon. Ainoa mielestäni hyvä analyysi on Wolf. H. Halstin kirjan 'Suomen puolustaminen' uusintapainoksessa. Tämä analyysi on kuitenkin tehty jo vuonna 1938, joten olisi aika päivittää se ajan tasalle. Erityisen mielenkiintoista ainakin allekirjoittaneen mielestä olisi nähdä mitkä asiat ovat muuttuneet ja mitkä eivät ja mihin suuntaan asiat ovat niin Suomen kuin Venäjänkin kannalta muuttuneet ottaen huomioon niin taloudellisen kuin sotilaallisenkin kehityksen.
Parhain terveisin
Risto Artell, Vantaa
ps. voi tietysti olla, että ajantasaisempiakin analyysejä on, mutta en ole onnistunut niitä löytämään.
Sähköposti:
Kirjoittaja Jali Raita, 2. touko, 2016
Onko salainen Operaatio PAX tuttu? Ohessa on aiheeseen ja Natoonkin liittyvä linkki juttuuni Katehon.com sivulla.

http://katehon.com/article/fear-provocation
Sähköposti:
Kirjoittaja EERO SAARINEN, 17. huhti, 2016
Rajallisessa maailmassa on myös resursseja rajallisesti! USA/Washington on vaikerassa tilanteessa, koska sen onvähennettävä osuuttansa resursseista, kun muutkin haluavat lisää, myös Venäjä! Aseistuksella Washington yrittää ylläpitää super-USAn suomia etu-oikeuksia.!Baltiassa, Suomessakin perusteluna on, kun Putin uhkaa! Siis enemmän/uusittuja asevoimia ja -järjestelmiä Itämerelle! Jos Venäjä heikkenisi/hajoaisi perusteluna olisi väestön suojeleminen/humanitaarinen apu/terrorismin estäminen jne ja amerikkalaiset toimisivat maailman poliisina - ajaessaan omaa etuaan!
Sähköposti:
Kirjoittaja Lars-Olof Fredriksson, 17. huhti, 2016
Olen lentoupseeri (majuri) ja YTM Tampereelta vuosien takaa. Analyysi selkkauksesta Itämerellä lienee aivan oikea ja perusteltu startegisesti, mutta näihin "uhittelulentoihin" liittyy aina ankara törmäysriski, jota tarkkailijat eivät voi asiaaa arvioidessaan tietää, kun lennetään n. 800 km/t kymmenen metrin etäisyydeltä (harkinta/ohjausvirhe-virhe, yllättävä puuska, ym.), mahdollisesti tuhoisin seurauksin. Yhdysvaltalaiset puhuvat "epäammatillisesta toiminnasta", mutta tarkoittavat tuomittavaa toimintaa kansainvälisessä ilmatilassa ja mahdollista kostoa.. Aseilla (aseistamattomia tuskin ovat) ei pidä leikkiä sillä tällaisissa tilanteissa on koneita ammuttu alas aijemminkin ja "epäammatillista" oli toiminta Ukrainassakin, kun MH 17 ammuttiin alas...
Terveisin ammattilaisuuden entinen edustaja
Lars-Olof Fredriksson
Sähköposti:
Kotisivu:
Kirjoittaja Maarit, 12. huhti, 2016
Herra Volanen,
kiitän harkituista sanoista, viisaista analyyseistä, joita näiltä sivuilta saa lukea. Mielenkiinnolla odotan aina uutta kirjoitustanne.
Valitettavasti täällä näkee myös teihin kohdistuvaa uhkailua. Toivon että uhkauksen putkahdettua harkitsette ilmoitusta poliisille. Elämmehän oikeusvaltiossa.
Kirjoittaja Juhani Lind, 11. huhti, 2016
Ihan pienenä huomautuksena, Kekkonen ja Paasikivi ovat kuolleet viittaat kyseisiin henkilöihin vähån väliä. Jos sinä saisit päättää Suomen #turpo asioista olisimme diktatuuri Venäjän vallan alla. Tee kaikille palvelus ja lopeta sammakoiden päästely. Suomi kuuluu länteen, Suomen puolustusvoimien läheisin yhteistyökumppani on Usa ja hallitusohjelmaan on kirjattu, että Suomi vahvistaa transatlanttisia suhteita. YYA-ajat ovat kuolleet joten yritä päästää jo hyvä mies niistä ajoista irti ennen kuin teet itsestäsi vielä enemmän klownin. Kiitos.
Sähköposti:
Kirjoittaja Maarit, 10. huhti, 2016
Päivän pläjäys, silvuplee! Mutta varoituksen sana on paikallaan: aika paksua, voi juuttua kurkkuun.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/859948/Natolahde+Suomen+hallitukselle+tehty+selvaksi+ettei+apua+tule+ilman+jasenyytta?sivu=3
Kirjoittaja Maarit, 28. helmi, 2016
Minua on viime aikoina piinannut eräs mielikuva, lähtöisin kai jostain kaukaisista maailmoista.
Närkästynyt(tä näyttelevä) banaanitasavallan presidentti pitää loputonta puhuttelua kansalle, jonka keskuudessa on herännyt huoli valtionjohdon päätösten viisaudesta. Vaikuttaa siltä, että presidentti itse on nyt parlamentin selän takana salassa korkeimmalta valtioelimeltä sopinut Suurvallan sotaharjoituksista banaanivaltion alueella maalla, merellä ja ilmassa.
Miten tuosta pääsee eroon? Tuosta piinaavasta mielikuvasta, tarkoitan. Olisin hyvin kiitollinen vastauksesta. Silmien ummistaminen ei auta.
Kirjoittaja Matti Ollikainen, 27. helmi, 2016
Pelastivatko kenraalit Suomen romahdukselta
Jokainen ymmärtää, että vain toteutuneet toimet määräävät yhteiskunnan tapahtumat. Viime päivien valtion johdon puheet ja uudet julki tulleet toimien suunnitelmat ovat osoittaneet, kuinka hyvin toimista päättäneet henkilöt ovat kyenneet pitämään tavoitteensa median ulottumattomissa. Nyt on paljastunut, että Suomen kenraalit ovat käyttäneet valtaa myös ohi virallisen valtion johdon.
On helppo huomata, että nykyiseen tilanteeseen johtanut tapahtumaketju sai alkunsa Suomen valtion johdon vastakkain asettelua hakeneesta päätäntäkyvyttömästä sekavasta poukkoilusta. USA huomasi hyvän tilaisuuden antaa Suomelle opetus isän kädestä ja aloittaa Suomen ruotuun saattaminen lähettämällä Elop elefantti tuhoamaan Nokian loistelias Lasipalatsi, jonka johto oli menettänyt otteensa yrityksen globaalien jatkotoimien hallinasta.
Suomi sijaitsee tärkeällä paikalla USA:n muiden tavoitteiden kannalta katsoen ja tärkeää USA:n toimille on ollut pitää huoli siitä, että Suomea ei kuitenkaan kurjisteta Venäjän syliin. Kun valtion johto osoittautui kyvyttömäksi yhteistyöhön USA:n haluamalla tavalla, eikä sillä ollut muitakaan hyviä rakentavia yhteistyöehdotuksia, kääntyi USA kenraalien puoleen ja teki heidän kanssa heidän toimiallaan kuuluvia toimintasopimuksia virallisen valtiojohdon selän takana.
Nyt on paljastunut, että Suomi on Naton hallinnassa ja puheet Natoon liittymisestä tai liittymättömyydestä voi lopettaa. On päädytty tällaiseen molemmin puolin hyväksyttyyn keskinäiseen olotilaan ainakin toistaiseksi. Puheet sotaharjoitusten perumisesta ovat turhia. USA ei voi arvoaan menettämättä perua sotaharjoituksia. On Suomen oma asia selvittää tai olla selvittämättä tämän tilanteen ristiriitaisuudet muissa tekemissään sopimuksissa.
Kaikesta tapahtuneesta voi päätellä, että USA on halunnut ja edelleen haluaa laajentaa bisneksen teon toimialuettaan myös Suomeen. Nyt kun kenraalien toimet ovat tuoneet uskottavuutta Suomeen turvallisena sijoituskohteena, ilmestyi uutisointiin kuin tyhjästä kuukausia sitten tehty päätös, että amerikkalainen yritys haluaa aloittaa matkapuhelinten valmistuksen entisissä Nokian tiloissa Salossa, Nokialle vanhastaan tuttua teknologiaa hyväksi käyttäen. Mielenkiintoista on huomata, että Nokian alasajon maksoi Suomi ja vihjeitä on, että uudelleen käynnistämisen maksaisi myös Suomi. Näin on tullut toteen näytetyksi toisaalta Suomen valtion johdon ja toisaalta Suomen yritysten johdon kyvyttömyys globaaleissa toimissa. Realiteettien tajun puute on pyritty korvaamaan yltiöpäisellä kokonaisuutta ymmärtämättömällä uholla, kuten nyt näyttää käyneen Jollan kanssa.
Globaali yritystoiminta hakee turvallista pitkäjänteiset toimet mahdollistavaa hyvin järjestäytynyttä, hyvin kaikilta osin toimivaa yritysympäristöä. Kenraalit ovat tehneet hyvän pohjatyön turvalliselle toimintaympäristölle ja Suomen talouden uudelle nousulle, mutta itsestään selvyys ei ole, että tilanne sellaisena ilman uusia toimia jatkuu.
Tarvitaan rauhanomaisia jatkotoimia, mihin Suomelle nyt tarjoutuu mittaamattoman suuret globaalin bisneksen toimintamahdollisuudet. Realiteetteja ovat mm. että Venäjä hakee globaalia sopua ja Venäjällä on mittaamaton tarve uudistuksille. Kaasujohto ja tietoliikenne Suomen kautta Keski-Eurooppaan ovat kunnossa. Laivanrakennus ja yleinen muukin korkea tieto taito luovat paljon uusia kehityskelpoisia toimintamahdollisuuksia.
Turvallisuutta edistävät jatkotoimet ovat kuitenkin tarpeellisia. Enempää kenraaleilta ei voi vaatia. Paras ratkaisu turvallisen toimintaympäristön edelleen kehittämiselle ja kenraalien esityön kunnioittamiselle on globaalin Sovittelufoorumin perustaminen Suomeen.

Sähköposti:
Kirjoittaja Matti Ollikainen, 26. helmi, 2016
Kansoja johdetaan mielikuvilla. Voidaan kysyä, täyttävätkö Sauli Niinistön selittelyt itsenäisen valtion perusoikeuksien ymmärtämättömyyden tunnusmerkit.Kun tähän lisätään pääministerin ja muutamien muidenkin ministerien selittelyt, on kuin Suomen valtion johto eläisi vielä tsaarin vallan alla. Lähes 100 vuotta on puhuttu itsenäisyydestä ja suuria kansaa sumuttavia kulissi juhlia valmistellaan. Esille Suomi voisi päästä yksinkertaisesti, vain julistautumalla globaalisti puolueettomaksi sovittelu valtioksi.
Mikä olisi hienompaa, kuin aluksi yhdessä Naton ja Venäjän lentokoneiden, tankkien ja maajoukkojen kanssa harjoitella Suomen maaperällä jotakin vielä huonosti tunnistettua vihollista vastaan.
Matti
Sähköposti:
Kirjoittaja Kosti-Juhani, 25. helmi, 2016
Presidentti Niinistön ulostulon johdosta kävi selväksi, että Suomen turvallisuuspoliittinen linjaus perustuu CMX-harjoituksiin, joissa tarkoituksena on harjoitella päätöksentekoa kuvitteellisessa tilanteessa. CMX-harjoituksiin ei osallistu oikeita joukkoja. "Se on myös Suomen turvallisuuspoliittinen linja – eikä se ole muuttumassa."

Sen sijaan amerikkalaisten koneiden harjoittelu yhdessä Suomen ilmavoimien kanssa lähellä Venäjän rajaa on pelkästään teknistä. "On väärä johtopäätös, että sotaharjoituksissa, joihin USA osallistuu, luotaisiin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Kyse on vain sotataitojen kehittämisestä", kuten Niinistö totesi.

Vaikka Rissalaan tulevat amerikkalaiset koneet näkyvät ja kuuluvatkin rajan toiselle puolelle, sillä ei ole siis mitään tekemistä ulko- ja turvallisuuspolitiikan kanssa? Who knows?
Kirjoittaja Maarja Lampi, 24. helmi, 2016

Suomen historian tuntemus ja kiinnostus maamme historiaan on Yhdysvalloissa olematonta. Floridalaiset ilmailuhistorian harrastajat eivät tienneet siitä mitään, ja itsekin sitä ihmettelivät. Kun olemme yrittäneet myydä dokumenttia: Brewster - taivaan helmi (alla traileri), vastaus on ollut kaikilla suurten kanavien ostajilla sama: liikaa Suomen historiaa, se ei kiinnosta yhdysvaltalaisia katsojia, he vaihtavat kanavaa, heitä kiinnostaa vain ja ainoastaan Yhdysvaltain historia.
https://www.youtube.com/watch?v=v4X3fRsV24s