Kommentit ovat tervetulleita

Hyvä vieras, Arvostan kaikkia kommentteja.

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Jali Raita, 2. touko, 2016
Onko salainen Operaatio PAX tuttu? Ohessa on aiheeseen ja Natoonkin liittyvä linkki juttuuni Katehon.com sivulla.

http://katehon.com/article/fear-provocation
Sähköposti:
Kirjoittaja EERO SAARINEN, 17. huhti, 2016
Rajallisessa maailmassa on myös resursseja rajallisesti! USA/Washington on vaikerassa tilanteessa, koska sen onvähennettävä osuuttansa resursseista, kun muutkin haluavat lisää, myös Venäjä! Aseistuksella Washington yrittää ylläpitää super-USAn suomia etu-oikeuksia.!Baltiassa, Suomessakin perusteluna on, kun Putin uhkaa! Siis enemmän/uusittuja asevoimia ja -järjestelmiä Itämerelle! Jos Venäjä heikkenisi/hajoaisi perusteluna olisi väestön suojeleminen/humanitaarinen apu/terrorismin estäminen jne ja amerikkalaiset toimisivat maailman poliisina - ajaessaan omaa etuaan!
Sähköposti:
Kirjoittaja Lars-Olof Fredriksson, 17. huhti, 2016
Olen lentoupseeri (majuri) ja YTM Tampereelta vuosien takaa. Analyysi selkkauksesta Itämerellä lienee aivan oikea ja perusteltu startegisesti, mutta näihin "uhittelulentoihin" liittyy aina ankara törmäysriski, jota tarkkailijat eivät voi asiaaa arvioidessaan tietää, kun lennetään n. 800 km/t kymmenen metrin etäisyydeltä (harkinta/ohjausvirhe-virhe, yllättävä puuska, ym.), mahdollisesti tuhoisin seurauksin. Yhdysvaltalaiset puhuvat "epäammatillisesta toiminnasta", mutta tarkoittavat tuomittavaa toimintaa kansainvälisessä ilmatilassa ja mahdollista kostoa.. Aseilla (aseistamattomia tuskin ovat) ei pidä leikkiä sillä tällaisissa tilanteissa on koneita ammuttu alas aijemminkin ja "epäammatillista" oli toiminta Ukrainassakin, kun MH 17 ammuttiin alas...
Terveisin ammattilaisuuden entinen edustaja
Lars-Olof Fredriksson
Sähköposti:
Kotisivu:
Kirjoittaja Maarit, 12. huhti, 2016
Herra Volanen,
kiitän harkituista sanoista, viisaista analyyseistä, joita näiltä sivuilta saa lukea. Mielenkiinnolla odotan aina uutta kirjoitustanne.
Valitettavasti täällä näkee myös teihin kohdistuvaa uhkailua. Toivon että uhkauksen putkahdettua harkitsette ilmoitusta poliisille. Elämmehän oikeusvaltiossa.
Kirjoittaja Juhani Lind, 11. huhti, 2016
Ihan pienenä huomautuksena, Kekkonen ja Paasikivi ovat kuolleet viittaat kyseisiin henkilöihin vähån väliä. Jos sinä saisit päättää Suomen #turpo asioista olisimme diktatuuri Venäjän vallan alla. Tee kaikille palvelus ja lopeta sammakoiden päästely. Suomi kuuluu länteen, Suomen puolustusvoimien läheisin yhteistyökumppani on Usa ja hallitusohjelmaan on kirjattu, että Suomi vahvistaa transatlanttisia suhteita. YYA-ajat ovat kuolleet joten yritä päästää jo hyvä mies niistä ajoista irti ennen kuin teet itsestäsi vielä enemmän klownin. Kiitos.
Sähköposti:
Kirjoittaja Maarit, 10. huhti, 2016
Päivän pläjäys, silvuplee! Mutta varoituksen sana on paikallaan: aika paksua, voi juuttua kurkkuun.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/859948/Natolahde+Suomen+hallitukselle+tehty+selvaksi+ettei+apua+tule+ilman+jasenyytta?sivu=3
Kirjoittaja Maarit, 28. helmi, 2016
Minua on viime aikoina piinannut eräs mielikuva, lähtöisin kai jostain kaukaisista maailmoista.
Närkästynyt(tä näyttelevä) banaanitasavallan presidentti pitää loputonta puhuttelua kansalle, jonka keskuudessa on herännyt huoli valtionjohdon päätösten viisaudesta. Vaikuttaa siltä, että presidentti itse on nyt parlamentin selän takana salassa korkeimmalta valtioelimeltä sopinut Suurvallan sotaharjoituksista banaanivaltion alueella maalla, merellä ja ilmassa.
Miten tuosta pääsee eroon? Tuosta piinaavasta mielikuvasta, tarkoitan. Olisin hyvin kiitollinen vastauksesta. Silmien ummistaminen ei auta.
Kirjoittaja Matti Ollikainen, 27. helmi, 2016
Pelastivatko kenraalit Suomen romahdukselta
Jokainen ymmärtää, että vain toteutuneet toimet määräävät yhteiskunnan tapahtumat. Viime päivien valtion johdon puheet ja uudet julki tulleet toimien suunnitelmat ovat osoittaneet, kuinka hyvin toimista päättäneet henkilöt ovat kyenneet pitämään tavoitteensa median ulottumattomissa. Nyt on paljastunut, että Suomen kenraalit ovat käyttäneet valtaa myös ohi virallisen valtion johdon.
On helppo huomata, että nykyiseen tilanteeseen johtanut tapahtumaketju sai alkunsa Suomen valtion johdon vastakkain asettelua hakeneesta päätäntäkyvyttömästä sekavasta poukkoilusta. USA huomasi hyvän tilaisuuden antaa Suomelle opetus isän kädestä ja aloittaa Suomen ruotuun saattaminen lähettämällä Elop elefantti tuhoamaan Nokian loistelias Lasipalatsi, jonka johto oli menettänyt otteensa yrityksen globaalien jatkotoimien hallinasta.
Suomi sijaitsee tärkeällä paikalla USA:n muiden tavoitteiden kannalta katsoen ja tärkeää USA:n toimille on ollut pitää huoli siitä, että Suomea ei kuitenkaan kurjisteta Venäjän syliin. Kun valtion johto osoittautui kyvyttömäksi yhteistyöhön USA:n haluamalla tavalla, eikä sillä ollut muitakaan hyviä rakentavia yhteistyöehdotuksia, kääntyi USA kenraalien puoleen ja teki heidän kanssa heidän toimiallaan kuuluvia toimintasopimuksia virallisen valtiojohdon selän takana.
Nyt on paljastunut, että Suomi on Naton hallinnassa ja puheet Natoon liittymisestä tai liittymättömyydestä voi lopettaa. On päädytty tällaiseen molemmin puolin hyväksyttyyn keskinäiseen olotilaan ainakin toistaiseksi. Puheet sotaharjoitusten perumisesta ovat turhia. USA ei voi arvoaan menettämättä perua sotaharjoituksia. On Suomen oma asia selvittää tai olla selvittämättä tämän tilanteen ristiriitaisuudet muissa tekemissään sopimuksissa.
Kaikesta tapahtuneesta voi päätellä, että USA on halunnut ja edelleen haluaa laajentaa bisneksen teon toimialuettaan myös Suomeen. Nyt kun kenraalien toimet ovat tuoneet uskottavuutta Suomeen turvallisena sijoituskohteena, ilmestyi uutisointiin kuin tyhjästä kuukausia sitten tehty päätös, että amerikkalainen yritys haluaa aloittaa matkapuhelinten valmistuksen entisissä Nokian tiloissa Salossa, Nokialle vanhastaan tuttua teknologiaa hyväksi käyttäen. Mielenkiintoista on huomata, että Nokian alasajon maksoi Suomi ja vihjeitä on, että uudelleen käynnistämisen maksaisi myös Suomi. Näin on tullut toteen näytetyksi toisaalta Suomen valtion johdon ja toisaalta Suomen yritysten johdon kyvyttömyys globaaleissa toimissa. Realiteettien tajun puute on pyritty korvaamaan yltiöpäisellä kokonaisuutta ymmärtämättömällä uholla, kuten nyt näyttää käyneen Jollan kanssa.
Globaali yritystoiminta hakee turvallista pitkäjänteiset toimet mahdollistavaa hyvin järjestäytynyttä, hyvin kaikilta osin toimivaa yritysympäristöä. Kenraalit ovat tehneet hyvän pohjatyön turvalliselle toimintaympäristölle ja Suomen talouden uudelle nousulle, mutta itsestään selvyys ei ole, että tilanne sellaisena ilman uusia toimia jatkuu.
Tarvitaan rauhanomaisia jatkotoimia, mihin Suomelle nyt tarjoutuu mittaamattoman suuret globaalin bisneksen toimintamahdollisuudet. Realiteetteja ovat mm. että Venäjä hakee globaalia sopua ja Venäjällä on mittaamaton tarve uudistuksille. Kaasujohto ja tietoliikenne Suomen kautta Keski-Eurooppaan ovat kunnossa. Laivanrakennus ja yleinen muukin korkea tieto taito luovat paljon uusia kehityskelpoisia toimintamahdollisuuksia.
Turvallisuutta edistävät jatkotoimet ovat kuitenkin tarpeellisia. Enempää kenraaleilta ei voi vaatia. Paras ratkaisu turvallisen toimintaympäristön edelleen kehittämiselle ja kenraalien esityön kunnioittamiselle on globaalin Sovittelufoorumin perustaminen Suomeen.

Sähköposti:
Kirjoittaja Matti Ollikainen, 26. helmi, 2016
Kansoja johdetaan mielikuvilla. Voidaan kysyä, täyttävätkö Sauli Niinistön selittelyt itsenäisen valtion perusoikeuksien ymmärtämättömyyden tunnusmerkit.Kun tähän lisätään pääministerin ja muutamien muidenkin ministerien selittelyt, on kuin Suomen valtion johto eläisi vielä tsaarin vallan alla. Lähes 100 vuotta on puhuttu itsenäisyydestä ja suuria kansaa sumuttavia kulissi juhlia valmistellaan. Esille Suomi voisi päästä yksinkertaisesti, vain julistautumalla globaalisti puolueettomaksi sovittelu valtioksi.
Mikä olisi hienompaa, kuin aluksi yhdessä Naton ja Venäjän lentokoneiden, tankkien ja maajoukkojen kanssa harjoitella Suomen maaperällä jotakin vielä huonosti tunnistettua vihollista vastaan.
Matti
Sähköposti:
Kirjoittaja Kosti-Juhani, 25. helmi, 2016
Presidentti Niinistön ulostulon johdosta kävi selväksi, että Suomen turvallisuuspoliittinen linjaus perustuu CMX-harjoituksiin, joissa tarkoituksena on harjoitella päätöksentekoa kuvitteellisessa tilanteessa. CMX-harjoituksiin ei osallistu oikeita joukkoja. "Se on myös Suomen turvallisuuspoliittinen linja – eikä se ole muuttumassa."

Sen sijaan amerikkalaisten koneiden harjoittelu yhdessä Suomen ilmavoimien kanssa lähellä Venäjän rajaa on pelkästään teknistä. "On väärä johtopäätös, että sotaharjoituksissa, joihin USA osallistuu, luotaisiin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Kyse on vain sotataitojen kehittämisestä", kuten Niinistö totesi.

Vaikka Rissalaan tulevat amerikkalaiset koneet näkyvät ja kuuluvatkin rajan toiselle puolelle, sillä ei ole siis mitään tekemistä ulko- ja turvallisuuspolitiikan kanssa? Who knows?
Kirjoittaja Maarja Lampi, 24. helmi, 2016

Suomen historian tuntemus ja kiinnostus maamme historiaan on Yhdysvalloissa olematonta. Floridalaiset ilmailuhistorian harrastajat eivät tienneet siitä mitään, ja itsekin sitä ihmettelivät. Kun olemme yrittäneet myydä dokumenttia: Brewster - taivaan helmi (alla traileri), vastaus on ollut kaikilla suurten kanavien ostajilla sama: liikaa Suomen historiaa, se ei kiinnosta yhdysvaltalaisia katsojia, he vaihtavat kanavaa, heitä kiinnostaa vain ja ainoastaan Yhdysvaltain historia.
https://www.youtube.com/watch?v=v4X3fRsV24s
Kirjoittaja Kosti-Juhani, 24. helmi, 2016
Puolustusministeri Niinistö odottaa keväällä valmistuvaa neljän asiantuntijan tekemää selvitystä Natosta.
Niinistön mukaan Nato-kivi käännetään pohjaan saakka ja ynnätään plussat ja miinukset, että kansalaisilla olisi siten pelkkiä faktoja keskustelun pohjaksi. Ei tarvitse todennäköisesti olla kovin suuri ennustaja, kun jo nyt voidaan todeta, että Nato-kiven pohjalta löytyy käytännössä ainoastaan + napa.

Natohan on muuttunut ja on nykyään pelkkä puolustus- ja rauhanliitto, joka varautuu aseellisin harjoituksin pelkästään taivaalta putoaviin tunnuksettomiin vihreäpukuisiin marsilaisiin.

Amerikkalaiset ovat (ulkoministeri Soinin mukaan) kutsuneet itse itsensä Suomen maaperälle harjoittelemaan "kriisinhallintaa ja rauhankumppanuutta", jolla ei tietenkään ole mitään tekemistä Baltian, sodan eikä Venäjän kanssa. Volasen mainitsema Presidentti Mannerheimin ja presidentti Paasikiven linjaus olla sallimatta vieraan vallan sotavoimien tulla operoimaan Suomen maaperälle on näköjään jäänyt Stryker-rynnäkköpanssarivaunujen jyräämäksi. Toisaalta eihän se nyt ole sopivaa, että Suomen poliittinen johto kieltäytyy suurvallan ehdotuksesta tulla käymään kylässä.
Kirjoittaja Marja Lampi, 22. helmi, 2016
Onko selvyyttä, kenen allekirjoituksella näistä sotaharjoituksista on sovittu? Jos se ei ole tasavallan presidentin tai pääministerin, niin eivätkö he kansakunnan edun nimissä voi perua tätä kenraalien hanketta? Meillä kansalaisilla on oikeus tietää, kuka tästä on sopinut, siis kuka henkilö, montako työtuntia tätä on valmisteltu, kuinka usein on käyty Yhdysvalloissa, mitä kaikki on maksanut?
Sähköposti:
Kirjoittaja Erkki Tuomioja, 20. helmi, 2016
lähettäisitkö sähköpostiosoitteesi
erkkituomioja@hotmail.com osoitteeseeni
Kotisivu:
Kirjoittaja Reine Lindeman, 18. helmi, 2016
Kiitos Risto Volanen,olen samaa mieltä ja haluan myös tiedon,kuka on tehnyt ja hyväksynyt päätökset/kutsut USAn sotaharjoituksista maassamme,joita"Suomi isännöi". Alkutalvestahan niitä oli myös Pohjois-suomessa. Mitä tässä maassa tapahtuu ja suunnitellaan-vaarallista pelinpolitiikkaa. Puolustusministeriltä ja ulkoministeriltä saimme eilen ja tänään kuulla että" ne ovat itse kutsuneet
itsensä tänne"! Siis: vieraanmaan joukot Suomen maaperällä ja ilmatilassa...! Kun kansalaisten enemmistö on Natoon liittymistä vastaan edelleenkin, onko Sipilän hallituksen vastaus kansalaisille- USAn rautaa rajalle- ja kansa maksaa-kalliisti. Ukrainan kautta USA/Naton suunnitelmat taisivat epäonnistua,entä Suomen kautta! Kansalaisena odotan vastausta presidentti Niinistöltä ja pääministeri Sipilältä USAn sotajoukkoja koskevista päätöksistä ja kuka on vastuussa päätöksistä.
Sähköposti: