Kommentit ovat tervetulleita

Hyvä vieras, Arvostan kaikkia kommentteja.

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Marja Lampi, 30. elo, 2017
Brewster - Taivaan Helmi nähtävänä YLE Areenalla
https://areena.yle.fi/1-997697

Hieman selvennystä tähän dokumenttiin. Halusimme näyttää, mitä oikeasti tapahtui, sen jälkeen näytimme niiden ihmisten kommentteja, jotka pokkana valehtelivat ja auttoivat rikollisia hankkimaan koneen haltuunsa. Vaikuttaa siltä, että moni katsoja ei ole tätä ymmärtänyt.

Siispä selitys: kohta 35.35 miliisivääpeli Aleksandr Animisov, puhuu palturia, kohta 44.36 ainoa Navyn hyväksymä "puolueeton" todistaja Tero Erme puhuu palturia mm: "koko seitsemän vuoden aikana ei ole tapahtunut mitään laitonta eikä moraalisesti väärin", lisäksi 50.35 toimittaja Harri Ekholmin kommentti.

Joihinkin voi tehdä vaikutuksen Ermeen tyyli ja selvitys taitavasti tehdyistä sopimuksista ja vaitiolovelvollisuudesta, minä kysyn: mihin näitä salaisuuksia ja taitoja tarvitaan museokoneen siirrossa?

Lopuksi vielä Suomen ilmavoimat ryhtyvät rikollisten asiamiehiksi!

Jos joku juttu tässä dokumentissa jää epäselväksi, kysykää!

Marja Lampi
Sähköposti:
Kirjoittaja Tauno O. Mehtälä, 27. heinä, 2017
Tervehdys! Kirjoitin Vastavalkeaan kommentaarin 15.6.2017 blogiisi => https://vastavalkea.fi/2017/07/24/blogidialogi-tauno-o-mehtala-vastaan-risto-volanen/

Dialogiksi se rakentuu vasta, jos haluat siihen vastata. Sitä toki toivon; Vastavalkean palstat ovat avoimena sinulle.
Sähköposti:
Kirjoittaja Pekka louhelainen, 20. huhti, 2017
Luin uuden kirjanne. Siinä oli hienosti kytketty Suomen historian vaiheet Euroopan yleishistoriaan kauttaaltaan osoittaen miten yleiseurooppalaiset poliitytiset tapahtumat ja trendit kulloinkin vaikuttivat maahamme.

Ainoa lievä moite on oikoluku vuosiluvuissa mihin jo muut kommentoivat puuttuivat.
Kirjoittaja Marja Lampi, 11. huhti, 2017
Minua kiinnostaa tässä vanhassa Brewster-asiassa se, että miksi veronmaksajien rahoilla Suomen ilmavoimat sekaantuivat tähän juttuun ja toimivat omia kansalaisiaan vastaa. Olen kirjoitellut flightforum.fi sivustolle tästä syyskuusta lähtien, lukijoita on ollut yli 30 000, mutta Ilmailuharrastajien kommentit ovat olleet vähäiset. Ajattelin, että näillä sivuilla on ihmisiä, jotka paremmin ymmärtäisivät tämän jutun oikeudellisen ja poliittisen puolen.
http://www.flightforum.fi/forum/index.php/topic,113591.0.html


http://www.flightforum.fi/forum/index.php/topic,113591.0.html
Sähköposti:
Kirjoittaja Iikko B Voipio, 7. huhti, 2017
HV,
Olen päässyt Suomen synnyssä puolenvälin yli.
Mielenkiintoinen koonnos 1809-1918 ajasta.
Yksi asia kiusaa. Vuosisadat menevät tekstissä iloisesti sekaisin. Samassa tekstikappaleessa saattaa esiintyä 1800-luku ja 1900-luku. Valistunut lukija ymmärtää panovirheen. Keisarinnan kiven tarinassa 1971 on oikein, mutta riviä paria aiempi ajankohta pielessä. Huvittaa Bismarckin toimi 1900-luvun puolella.
Hanki parempi oikolukija; niin Risto-kaima Uimonenkin on tehnyt.
Sähköposti:
Kirjoittaja Markku Mattila , 25. maalis, 2017
Hei Risto Kiitos hyvästä kirjasta. Olen nyt Plevnan kohdalla. Sinulle on varmaan tiedossa että Finlaysonin Kutomosali alettiin nimittää Plevnaksi. Suomalaisilla on ollut merkittävä rooli jonkun Bulgariassa käydyn taistelun voiton kannalta. Siellä on muistokivi suomalaisten kunniaksi. Terveisin Markku Mattila
Sähköposti:
Kirjoittaja Harri Viitanen, 28. marras, 2016
Luin juuri Ukraina Suomi julkaisusi. Olipa hyvä analyysi historian pitkässä kaaressa.
Tulee hyvin ymmärrettäväksi, miksi NATO-jäsenyys on syytä pitää optiona. Luoja varjelkoon, että tuon option menettäisimme.
Sähköposti:
Kirjoittaja J.K, 17. marras, 2016
"Suomen natointoiset ovat voimakkaasti kyseenalaistaneet Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden ja osaltaan edistäneet näin viime vuosina epävakautta Itämerellä"

Kerros rehellisesti mikä maa on viime vuojet aiheuttanut epävakautta itämerellä sekä Ukrainassa ? Sinulle kun totuuden myöntäminen ideologista syistä on mahdotonta, niin voin auttaa ; se maa on Venäjä. Tuntuuko pistos rinnassa, punottaako korvat...Toivon niin. Tule takaisin tähän päivään sieltä 70-80 luvuilta ja muuta asennoitumistasi Venäjään vaikka se pahaa tekeekin.
Sähköposti:
Kirjoittaja Anna-Liisa Arpomaa, 11. loka, 2016
Kiitos ansiokkaasta kirjoituksestanne! Suomen päättäjien todellakin pitäisi katsoa kokonaistilannetta ja Suomen sijaintia ja pysyä puolueettomana, eikä turvautua enempää itään kuin länteenkään. On epärealistista kuvitella Naton ehtivän / haluavan auttaa sotilaallisen konfliktin tullessa. Ja miksi Suomesta pitäisi tulla sotatantere? Suomen on katsottava omaa etuaan ja pysyttävä puolueettomana. Se on myös Venäjän etu. Yhdysvallat ei tarvitse Suomea, eikä Suomi Yhdysvaltoja. Mutta se mitä Suomi tarvitsee, on Jumala! Hän on meidän ainoa todellinen turvamme. "Jumala ompi linnamme ja vahva turva aivan! Hän miekkamme ja kilpemme ajalla vaaran, vaivan."
Sähköposti:
Kirjoittaja Pekka Toveri, 12. heinä, 2016
"Vaikka päivänkohtaiset argumentit hyväksyisikin, se ei muuta sitä, että Venäjän, Ruotsin ja Suomen lähialueelle tulee nyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1941 suurvaltojen joukkoja mahdollisena askeleena seuraavaan askeleeseen."

Ymmärrän kyllä sanoman, mutta kuullostaa silti aika erikoiselta, kun muistaa, että Balttiassa oli 1944 jälkeen lähes 50 vuoden ajan mittavat määrät Neuvostoliiton joukkoja. Eikä ne siellä olleet puolustuksellissa tehtävissä, kuten Kylmän Sodan päättymiseen jälkeen avautuneet arkistot todistavat.

Vastakkainasettelun osalta kannattaa muistaa, että Venäjä ilmoitti jo alkuvuodesta perustavansa länsiosiinsa kolme uutta 10 000 sotilaan panssari- ja moottoroitua jalkaväkidivisioonaa nimenomaan NATOa vastaan. Vähän eri asia kuin neljä 1000 sotilaan pataljoonaa. Sotilaallisesti katsottuna Venäjä on luomassa itselleen kykyä hyökätä, NATO on luomassa itselleen kykyä osoittaa liittouman yhtenäisyyttä ilman minkäänlaista offensiivista kykyä
Sähköposti:
Kirjoittaja Marja Lampi, 9. kesä, 2016
Isäni hovioikeuden presidentti Heimo Lampi sopi aikoinaan yhdysvaltalaisen kustantajan kanssa, että hän maksaa heille nykyrahassa 10 000 euroa, ja he julkaisevat hänen jo valmiiksi englanniksi käännetyn kirjansa Kuolema kulkee Meteoralla ja hoitavat sen mainonnan.

No, kustantaja painoi 20 kappaletta kirjaa ja julkaisi yhden parin rivin mainoksen sanomalehdessä.

Samanaikaisesti isäni sopi Yhydsvaltain laivaston kanssa, että se tukee meitä etsiessämme maailman ainoaa Brewster- hävittäjää laivaston museoon. Laivaston kautta saimme etsinnöillemme amerikkalaisen tukijan, Marvin Kottmanin.
Me löysimme koneen, mutta jouduimme Kottman mukaan lukien Yhdysvaltain laivaston raskaasti pettämiksi. http://www.warbirdforum.com/buff.htm

Stephen Elop Microsoftilta tuli Nokian pääjohtajaksi ja onnistui tuhoamaan Suomen ylpeyden. Ennen Elopin lähtöä Nokian matkapuhelinliiketoiminta myytiin Microsoftille. Nyt Microsoft ei pidä kiinni lupauksistaan ja sanoo irti työntekijöitään.

Vain pölvästi uskoo, että USA on näissä sotaharjoituksissa liikkeellä Suomen parhaaksi. Sikäläisten puheisiin ja lupauksiin ei ole luottamista toisin kuin monet suomalaiset kuvittelevat. Vestigia terrrent, jäljet peloittavat.
Sähköposti:
Kirjoittaja Raimo Hynynen, 3. touko, 2016
Huhtikuun lopussa 2016 julkistettettua Nato-selvitystä lukiessani kiinnittyi siihen kuinka Baltian vaikeasta tilanteesta puhutaan kuten se sitä onkin. Nato ei voi toimittaa kriisin aikana vahvistuksia Baltiaan kun Venäjän sen estäisi. Suomea ja Ruotsia tarvittaisiin Natoon Baltian maitten puolustamiseksi.

Sen sijaan en löytänyt selvityksestä mitään siitä kuinka Pohjois-Ruotsi on käytännössä sotilaallinen tyhjiö. Venäjä toi tämän esille jo ehkä 4-5 vuotta sitten. Kriisin aikana sotilaallliset tyhjiöt täyttyisivät ja tässä tapauksessa todennäköisesti Naton joukoilla Norjasta. Toisaalta Suomea tarvittaisiin estämään tai ainakin viivyttämään Venäjän tuloa Pohjois-Ruotsiin jos Venäjä pelkää Naton joukkojen tuloa sinne.

Miksiköhän tätä ei ole selvityksessä tuotu. Tosin voi olla, että kun Ruotsi teki 2000 luvun alussa päätöksen ajaa maavoimansa alas, niin tätä virheellistä päätöstä ei haluta tuoda selvityksessä esille. Niin vai tehtiinkö päätös sen takia, että tilanteen kiristyessä ruotsalaiset ovat valmiita liittymään Natoon.
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Artell, 3. touko, 2016
Arvoisa Risto Volanen,

Kirjoituksenne on hyvä ja monipuolisesti asioita tarkasteleva. Kiinnitin kuitenkin erityisesti huomiota seuraavaan kohtaan: "Siihen tarjoaisi jatkuvasti mahdollisuuden asianmukainen Itämeren alueen selkeä geopoliittinen analyysi, joka pitää sisällään sekä sotilas- että talousmaantieteen." Tästä herää väistämättä kysymys miksi tällaista analyysiä ei Suomessa tehdä jatkuvasti ja saateta meidän suomalaisten ja kenties muidenkin tietoon. Ainoa mielestäni hyvä analyysi on Wolf. H. Halstin kirjan 'Suomen puolustaminen' uusintapainoksessa. Tämä analyysi on kuitenkin tehty jo vuonna 1938, joten olisi aika päivittää se ajan tasalle. Erityisen mielenkiintoista ainakin allekirjoittaneen mielestä olisi nähdä mitkä asiat ovat muuttuneet ja mitkä eivät ja mihin suuntaan asiat ovat niin Suomen kuin Venäjänkin kannalta muuttuneet ottaen huomioon niin taloudellisen kuin sotilaallisenkin kehityksen.
Parhain terveisin
Risto Artell, Vantaa
ps. voi tietysti olla, että ajantasaisempiakin analyysejä on, mutta en ole onnistunut niitä löytämään.
Sähköposti:
Kirjoittaja Jali Raita, 2. touko, 2016
Onko salainen Operaatio PAX tuttu? Ohessa on aiheeseen ja Natoonkin liittyvä linkki juttuuni Katehon.com sivulla.

http://katehon.com/article/fear-provocation
Sähköposti:
Kirjoittaja EERO SAARINEN, 17. huhti, 2016
Rajallisessa maailmassa on myös resursseja rajallisesti! USA/Washington on vaikerassa tilanteessa, koska sen onvähennettävä osuuttansa resursseista, kun muutkin haluavat lisää, myös Venäjä! Aseistuksella Washington yrittää ylläpitää super-USAn suomia etu-oikeuksia.!Baltiassa, Suomessakin perusteluna on, kun Putin uhkaa! Siis enemmän/uusittuja asevoimia ja -järjestelmiä Itämerelle! Jos Venäjä heikkenisi/hajoaisi perusteluna olisi väestön suojeleminen/humanitaarinen apu/terrorismin estäminen jne ja amerikkalaiset toimisivat maailman poliisina - ajaessaan omaa etuaan!
Sähköposti: