Kommentit ovat tervetulleita

Hyvä vieras, Arvostan kaikkia kommentteja.

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Janne Ussa, 20. tammi, 2018
Kiitos näistä katsauksista 100 vuoden taakse. Omalta osaltani voin sanoa, että nämä ovat aukaisseet hienosti sen ajan tapahtumia, tärkeää pitää mielessä mikä oli silloin yhteiskunnallinen tilanne ja kuinka tosiaan tapahtumiin johtaneet syyt löytyvät jo vuoden 1917 puolelta ja eikä suinkaan vähiten Venäjän bolsevikkien ohjauksesta, johon muutama innokas suomalainen sai johdetuksi koko SDP puolueen.
Sähköposti:
Kirjoittaja Jukka Haaslahti, 27. joulu, 2017
Parasta lukemaani ajanvietettä, mitä olen koskaan nauttinutt. Satuin etsiessäni Mihail Speranskin tekemisiä Aleksanteri I valtiosihteerinä löytämään Turun kirjastosta Danielsson-Kalmarin kuvausta suomen valtion oloista 1800 luvulla. Tämän teoksen jälkeen sain lahjaksi sinun kirjasi, jota parhaillani luen ja olen sivulla 213. Tähän mennessä parempaa tuon ajan kuvausta en ole käsiini saanut. Venäjä veti noin 200 vuotta sitten vahvaa rauhan päämääriin tähtäävää ulkopolitiikka. Olisipa tuon ajan eurooppalainen poliittinen keskustelu tänäkin päivänä vallitsevaa. Se vain tuntuu melko mahdottomalta. Korbatsovin ja Kohlin keskusteluissa oli täysin toinen tunnelma, kuin nykypäivän ylen katsovassa suhtautumisessa Venäjään. Tiedustelen samalla, onko tulevaisuudessa joitain tilaisuuksia, joissa sinun esitelmiäsi ja puheitasi voisi paikan päällä kuunnella.
Sähköposti:
Kirjoittaja Hasse Hyvärinen, 21. joulu, 2017
Terve Risto!

Haluan kiittää sinua vallan erinomaisesta kirjasta. Sain juuri loppuun Suomen synty ja kuohuva Eurooppa -kirjan. Se oli näin nuorelle ihmiselle aivan mahtavan sivistävä paketti, jota olen suositellut tuttavapiirissäni kaikille. Kiitos vielä ja mukavaa joulunaikaa :)

t. Hasse
Sähköposti:
Kirjoittaja Jyrki Vesikansa, 2. marras, 2017
H. V. Risto

Kun en löytänyt sähköpostiosoitettasi, niin ensi alkuun oheinen viesti.
Kiitos kiintoisasta esityksestäsi Geopolitiikan Seuran illassa, samoin vetävästä kirjastasi, jossa olen tosin päässyt alkuun. Vaivaan Sinua melkein viime tingassa Helsingin Suomalaisen Klubin historiaillalla to 9.11. klo 19.00 Kari Hokkasen saatua esteen. Ehtisitkö mitenkään paneeliin, jossa käsitellään syksyä 1917 ja tammikuuta 1918. Mukana ovat Martti Häikiö ja Eino Ketola, mutta alkiolainen näkökulma olisi tarpeen.
Olen siis vetänyt pari vuosikymmentä tällaisia iltoja, joissa ovat vierailleet varsin monet tunnetut tutkijat. Lähtökohta on tieteellinen, mutta yleisö voi osallistua debattiin. Väkeä on aina ollut useita kymmeniä.
Kenenkään ei tarvitse laatia alustusta, saati esitelmää, vaan etenemme keskustellen lähettämäni teemarungon pohjalla. Johdettua keskustelua on 1,5 - 2 tuntia, minkä jälkeen voi jutustelua jatkaa vapaasti. Ennen paneelia klo 18.00 alkaen on tarjolla noutopöytä. Olisit tietenkin klubin vieraana koko illan ja korvaamme kohtuulliset matkakustannukset.
Ehtisitkö mitenkään? Ohessa aineistoa.
Terveisiä muuten HYY:n hallituksen m/1967 karonkasta, jossa esittelin vetämääsi itsenäistymisen 50-vuotisjuhlintaa tarkkojen pöytäkirjojen pohjalla.

Terveisin

Jyrki Vesikansa

09-777 3074, 040-721 7334
Sähköposti jyrki.vesikansa@kolumbus.fi
Väinölänkatu 13 F 47
00610 Helsinki

• HISTORIAN ILTA - ITSENÄISYYSSENAATISTA MONINIMISEEN SOTAAN.

Itsenäistymisvaiheen käsittelyssä vuorossa lokakuun vallankaappaus, Alfred Kordelinin murha, marraskuun 1917 suurlakko, itsenäisyyssenaatti, itsenäisyyden julistaminen ja sen tunnustaminen sekä ajautuminen punakapinaan ja moninimiseen sotaan.
Panelisteina professorit Kari Hokkanen ja Martti Häikiö sekä dosentti Eino Ketola.
Puhetta johtaa Jyrki Vesikansa.
Torstai, 9 marraskuu, 2017 - 19:00
Iltapala
Hirvikäristystä, päivän ruokaisa salaatti, vihersalaattia, sekä leivät, voi ja kahvi makealla
19,00 €
Kevyt iltapala
Päivän ruokaisa salaatti, vihersalaattia, sekä leivät, voi ja kahvi makealla

Sähköposti:
Kirjoittaja Jenni Luhta, 31. loka, 2017
Hei Risto,
Olimme aiemmin Facebook-kavereita, mutta luovuin Facebookista enkä löydä sähköpostiosoitettasi netistä.

Haluaisin kutsua sinut tutustumaan Suomen henki -taideprojektiini. Olen julkaisemassa Suomen itsenäisyyspäiväksi 35-minuuttisen elokuvan.

Projektista on julkaistu myös kuvataidenäyttely Helsingissä. Täältä saat tietoa lisää: www.jenniluhdansuomenhenki.fi

Parhainta loppuvuotta ja alkavaa itsenäisyyspäivän jännittävää juhlaa!

Parhain terveisin,

Kuvataiteilija Jenni Luhta
Sähköposti:
Kotisivu:
Kirjoittaja Marja Lampi, 30. elo, 2017
Brewster - Taivaan Helmi nähtävänä YLE Areenalla
https://areena.yle.fi/1-997697

Hieman selvennystä tähän dokumenttiin. Halusimme näyttää, mitä oikeasti tapahtui, sen jälkeen näytimme niiden ihmisten kommentteja, jotka pokkana valehtelivat ja auttoivat rikollisia hankkimaan koneen haltuunsa. Vaikuttaa siltä, että moni katsoja ei ole tätä ymmärtänyt.

Siispä selitys: kohta 35.35 miliisivääpeli Aleksandr Animisov, puhuu palturia, kohta 44.36 ainoa Navyn hyväksymä "puolueeton" todistaja Tero Erme puhuu palturia mm: "koko seitsemän vuoden aikana ei ole tapahtunut mitään laitonta eikä moraalisesti väärin", lisäksi 50.35 toimittaja Harri Ekholmin kommentti.

Joihinkin voi tehdä vaikutuksen Ermeen tyyli ja selvitys taitavasti tehdyistä sopimuksista ja vaitiolovelvollisuudesta, minä kysyn: mihin näitä salaisuuksia ja taitoja tarvitaan museokoneen siirrossa?

Lopuksi vielä Suomen ilmavoimat ryhtyvät rikollisten asiamiehiksi!

Jos joku juttu tässä dokumentissa jää epäselväksi, kysykää!

Marja Lampi
Sähköposti:
Kirjoittaja Tauno O. Mehtälä, 27. heinä, 2017
Tervehdys! Kirjoitin Vastavalkeaan kommentaarin 15.6.2017 blogiisi => https://vastavalkea.fi/2017/07/24/blogidialogi-tauno-o-mehtala-vastaan-risto-volanen/

Dialogiksi se rakentuu vasta, jos haluat siihen vastata. Sitä toki toivon; Vastavalkean palstat ovat avoimena sinulle.
Sähköposti:
Kirjoittaja Pekka louhelainen, 20. huhti, 2017
Luin uuden kirjanne. Siinä oli hienosti kytketty Suomen historian vaiheet Euroopan yleishistoriaan kauttaaltaan osoittaen miten yleiseurooppalaiset poliitytiset tapahtumat ja trendit kulloinkin vaikuttivat maahamme.

Ainoa lievä moite on oikoluku vuosiluvuissa mihin jo muut kommentoivat puuttuivat.
Kirjoittaja Marja Lampi, 11. huhti, 2017
Minua kiinnostaa tässä vanhassa Brewster-asiassa se, että miksi veronmaksajien rahoilla Suomen ilmavoimat sekaantuivat tähän juttuun ja toimivat omia kansalaisiaan vastaa. Olen kirjoitellut flightforum.fi sivustolle tästä syyskuusta lähtien, lukijoita on ollut yli 30 000, mutta Ilmailuharrastajien kommentit ovat olleet vähäiset. Ajattelin, että näillä sivuilla on ihmisiä, jotka paremmin ymmärtäisivät tämän jutun oikeudellisen ja poliittisen puolen.
http://www.flightforum.fi/forum/index.php/topic,113591.0.html


http://www.flightforum.fi/forum/index.php/topic,113591.0.html
Sähköposti:
Kirjoittaja Iikko B Voipio, 7. huhti, 2017
HV,
Olen päässyt Suomen synnyssä puolenvälin yli.
Mielenkiintoinen koonnos 1809-1918 ajasta.
Yksi asia kiusaa. Vuosisadat menevät tekstissä iloisesti sekaisin. Samassa tekstikappaleessa saattaa esiintyä 1800-luku ja 1900-luku. Valistunut lukija ymmärtää panovirheen. Keisarinnan kiven tarinassa 1971 on oikein, mutta riviä paria aiempi ajankohta pielessä. Huvittaa Bismarckin toimi 1900-luvun puolella.
Hanki parempi oikolukija; niin Risto-kaima Uimonenkin on tehnyt.
Sähköposti:
Kirjoittaja Markku Mattila , 25. maalis, 2017
Hei Risto Kiitos hyvästä kirjasta. Olen nyt Plevnan kohdalla. Sinulle on varmaan tiedossa että Finlaysonin Kutomosali alettiin nimittää Plevnaksi. Suomalaisilla on ollut merkittävä rooli jonkun Bulgariassa käydyn taistelun voiton kannalta. Siellä on muistokivi suomalaisten kunniaksi. Terveisin Markku Mattila
Sähköposti:
Kirjoittaja Harri Viitanen, 28. marras, 2016
Luin juuri Ukraina Suomi julkaisusi. Olipa hyvä analyysi historian pitkässä kaaressa.
Tulee hyvin ymmärrettäväksi, miksi NATO-jäsenyys on syytä pitää optiona. Luoja varjelkoon, että tuon option menettäisimme.
Sähköposti:
Kirjoittaja J.K, 17. marras, 2016
"Suomen natointoiset ovat voimakkaasti kyseenalaistaneet Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden ja osaltaan edistäneet näin viime vuosina epävakautta Itämerellä"

Kerros rehellisesti mikä maa on viime vuojet aiheuttanut epävakautta itämerellä sekä Ukrainassa ? Sinulle kun totuuden myöntäminen ideologista syistä on mahdotonta, niin voin auttaa ; se maa on Venäjä. Tuntuuko pistos rinnassa, punottaako korvat...Toivon niin. Tule takaisin tähän päivään sieltä 70-80 luvuilta ja muuta asennoitumistasi Venäjään vaikka se pahaa tekeekin.
Sähköposti:
Kirjoittaja Anna-Liisa Arpomaa, 11. loka, 2016
Kiitos ansiokkaasta kirjoituksestanne! Suomen päättäjien todellakin pitäisi katsoa kokonaistilannetta ja Suomen sijaintia ja pysyä puolueettomana, eikä turvautua enempää itään kuin länteenkään. On epärealistista kuvitella Naton ehtivän / haluavan auttaa sotilaallisen konfliktin tullessa. Ja miksi Suomesta pitäisi tulla sotatantere? Suomen on katsottava omaa etuaan ja pysyttävä puolueettomana. Se on myös Venäjän etu. Yhdysvallat ei tarvitse Suomea, eikä Suomi Yhdysvaltoja. Mutta se mitä Suomi tarvitsee, on Jumala! Hän on meidän ainoa todellinen turvamme. "Jumala ompi linnamme ja vahva turva aivan! Hän miekkamme ja kilpemme ajalla vaaran, vaivan."
Sähköposti:
Kirjoittaja Pekka Toveri, 12. heinä, 2016
"Vaikka päivänkohtaiset argumentit hyväksyisikin, se ei muuta sitä, että Venäjän, Ruotsin ja Suomen lähialueelle tulee nyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1941 suurvaltojen joukkoja mahdollisena askeleena seuraavaan askeleeseen."

Ymmärrän kyllä sanoman, mutta kuullostaa silti aika erikoiselta, kun muistaa, että Balttiassa oli 1944 jälkeen lähes 50 vuoden ajan mittavat määrät Neuvostoliiton joukkoja. Eikä ne siellä olleet puolustuksellissa tehtävissä, kuten Kylmän Sodan päättymiseen jälkeen avautuneet arkistot todistavat.

Vastakkainasettelun osalta kannattaa muistaa, että Venäjä ilmoitti jo alkuvuodesta perustavansa länsiosiinsa kolme uutta 10 000 sotilaan panssari- ja moottoroitua jalkaväkidivisioonaa nimenomaan NATOa vastaan. Vähän eri asia kuin neljä 1000 sotilaan pataljoonaa. Sotilaallisesti katsottuna Venäjä on luomassa itselleen kykyä hyökätä, NATO on luomassa itselleen kykyä osoittaa liittouman yhtenäisyyttä ilman minkäänlaista offensiivista kykyä
Sähköposti: