Kommentit ovat tervetulleita

Hyvä vieras, Arvostan kaikkia kommentteja.

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Martti, 23. maalis, 2014
No taitaa se Järvenpään poika nyt vähän hätäillä tuossa Sipilän arvostelemisessa.

Päätöksiä pitää tehdä.
Kirjoittaja Yrjö Eronen , 23. maalis, 2014
Uusi "yllätysratkaisu" on pienten kuntien ja maakuntien tyly tappolinja. Kuka enää puolustaa paikallishallintoa!
Yrjö Eronen
kunnanjohtaja emeritus, Rääkkylä
Sähköposti:
Kirjoittaja Kimmo Kovanen, 5. maalis, 2014
Terve Risto - Hyvä kun löysin sinut täältä. On ollut todella tasapainottavaa lukea näitä sinun blogejasi ja pohdintojasi. On karmeaa huomata miten pinnallisen yksioikoiseksi ihan periaatteessa fiksujenkin ihmisten ajattelu on
valahtanyt Suomessa ... vaikka en ole kanssasi kaikesta samaa mieltä niin totean avoimesti .. etten ole aina itsenikään kanssa sinut . Tämä ei johdu pelkästään tämän 20 vuotta sitteen minuun asettuneesta seuralaisesta Diabetes Mellituksesta, jonka kanssa on nyt kolmas kriisi menossa. Mutta kuten aina naapureita eikä sukulaisiaan voi valita niin toimehen on tultava .... ja Tämähän on ollut meidän Suomulaisten menestyksen ja selviytymisen tie. Minun on todella vaikeaa uskoa , että muuta sopimisen selkärankaa olisi olemassakaan. Toimintatapoja ja tyylejä kylläkin ... kuten olen nähnyt , kohdannut , kehittänyt ja jopa tutkiskellutkin. Ai , että missäkö ... ei sen kauempana kuin täällä ihan opetus-ja kehittävän terapeuttisen työn puitteissa. Ensi vuonna siirryn luokanopettajan tylstäni eläkkeelle ja halusin tässä nyt tervehtiä sinua nyt täällä. Tuo sometus - tarkoitan nyt eritoten tätä Facebookin maailmaa on ihan viime vuosina heikentynyt radikaalisti. Siis täällä Suomessamme , jossa luku-ja kirjoitustaito nykyaikaisine monine muotoineen on ollut maapallomme kärkikaartia. Aikoinaan .. niin tuossa kymmenisen vuotta sitten halusin seurata amerikkalaista kansalaiskeskustelua näistä WTC:n ja sitä seuranneista kohtalokkaista karmivista tapahtumista .. Lähi-idästä Keski-aasiaan ja muuallekin... Amerikkalainen kansalaiskeskustelusta ei löytänyt kuin murusen siitä missä täällä Suomessa liikuttiin. Asiantuntijoiden puheenvuoroissa toki väkimäärältään Suomea 60-kertaisessa valtakunnassa löytyi kohtalaisesti monipuolisempaa pohdintaa. Suomessa ihmiset jaksoivat kirjoittaa ja etsiä linkkejä. Suurin osa keskustelijoista oli asiallisia vaikkeivat aina olleet jyvällä. Nyt on kuitenkin tapahtunut aikamoinen mahalasku kansalaiskeskustelussa muutenkin.Siihen löytyy paljonkin raadollisia yhteiskunnallisia syitä.
Mutta mielestäni tämän sometteluviestinnän taso rupeaa muistuttamaan nuorten chattailua. Aikoinaan opetin tyttärelleni ja oppilaillenikin eri muodoin miten kirjoitamme mielekkäitä viestejä , joihin voimme sisällyttää myös persoonallisia sutkauksia , pläjäyksiä - yllätyksiä, osanottoja ym. tämmöiseen ennen niin normaaliin viestimiseen kuuluvaa.
.......
Tänä päivänä on tapahtunut koulutettujen aikuisten keskuudessa niin , että teininuorison äärimmäisen pinnallinen lyhytchättäily on siirtynyt omalla tavalla myös ammattitoimittajien työnkin maailmaan ...
.... eikä pelkästään ilmaisussa vaan myös jutun/uutisen taustojen tiedonhaussa ... ja varsinkin merkitysten etsimisessä .. ja skenaarioissa edes luonnoksina. Tämä on jotain täysin ihmeellistä ja turhaa heille ... Olen jopa keskustellut ja väitellytkin tästä ihan kasvotusten ammattitoimittajan kanssa erään muun tapaamisen yhteydessä. Hän oli sitä mieltä , että pirstoutuminen tulee etenemään eikä sitä voi estää. Puhuimme aluksi kielen köyhtymisestä .. mutta sitten tämän kansalaiskeskustelun tilasta .. etc. Hän oli vakaasti sitä mieltä ettei sitä voi estää. Sanoin , että Se tulee vielä silmille ikävän yllättävällä tavalla tarkoittaenn koko tätä helsinkiläistäkin sotekriisiä. Kertoen omista ja lähipiirieni kokemuksista paaria-luokkaan kuuluvana täällä Helsingissä. Siitä hän ei pitänyt eikä varsinkaan siitä , että on dialogin paikka koko yhteiskunnassa ja mainitsin esimerkkinä Jörn Donnerin , johon tutustuin isän roolissa niinä 90-luvun neljänä vuotena jolloin lapsemme oli samassa Helsingin Kaupungin päiväkodissa.Sanoin , että ulkoisesta olemuksesta huolimatta hän on pitkän linjan hiihtäjä ja maratoonari , joka kuuntelee ja pystyy kommunikoimaan rantojen miehistä yhteiskunnallisen kerman kanssa ja dialogisesti. Risto haluan kiittää sinua ja kannustaa sinua viisaudessa. Thx ! Kyllä Se tästä.
Sähköposti:
Kirjoittaja risto kotti, 3. helmi, 2014
Erittäin upea analyysi Euroopan historiasta ja selviytymisestä. Eikö tämä ole alkiolaisuutta puhtaimmillaan. Tähän meidän suomalaisten tulee pyrkiä.
Kirjoittaja risto kotti, 3. helmi, 2014
Erittäin upea analyysi Euroopan historiasta ja selviytymisestä. Eikö tämä ole alkiolaisuutta puhtaimmillaan. Tähän meidän suomalaisten tulee pyrkiä.
Kirjoittaja Pauli Nikkola, 1. tammi, 2014
Suuret kiitokset erinomaisista blogeista ja artikkeleista. On ilo lukea selkeästi kirjoitettua ja kiinnostavaa tekstiä. Täytyypä lukea jutut ajan kanssa läpi, niin tietämykseni kasvaa huimasti.
Suurkiitokset!
Sähköposti:
Kirjoittaja Antti Koivuniemi, 27. joulu, 2013
Olet Risto taas jälleen kerran osunut asian ytimeen. Pitkät, mutta tarpeelliset perustelusi ovat oikeita ja loppupäätelmät - myös väli-sellaiset - ovat täysin oikeita. Tähän voisi ottaa läheisen meille suomalaisille tutun "kartanodynastian" katoamisen yhtenä varoittavana esimerkkinä. Kysymys on kaikkineen todella laaja, mutta ymmärtääkseni mikään valtio ei voi olla olemassa ilman asukkaidensa sosiaalista, henkistä, hengellistä, demokraattista, taloudellista yhdenvertaisuuteen perustuvaa päätöksentekoa. Eikä missään tapauksessa niiden muodostama yhteisö. Kaikkinensa on mieletöntä kuvitella, että jokin yhteisö voisi elää muistamatta jatkuvasti ihmisyyden kehitystarvetta.
Sähköposti:
Kirjoittaja Sauli Pyyluoma, 21. joulu, 2013
Viiltävä, ehkä tarkoituksella karrikoitukin analyysi Suomenmaassa kokoomuksen (sinipunan?) vallan haltuunottostrategiasta: 10 kaupunkia, yksi ministeriö, EU. Edellinen Holkerin sinipuna epäonnistui keskustan pysyvässä ulospelaamisessa. Ei tämäkään yritys näytä hyvältä.
Hyvää Joulua!
Sähköposti:
Kirjoittaja Antero Helasvuo, 3. marras, 2013
Hyvä Risto Volanen.

Luin blogikirjoituksiasi, etenkin Euroopan historiaa ja tulevaisuuttaa käsitteleviä, suurella kiinnostuksella ja ihailulla. Ne avasivat kiehtovia näköaloja historiaan varsin pinnallisesti perehtyneelle henkilölle.
Varsinainen syy tutustua blogiisi oli Arvo Tuomisen antama linkki Hesariin tarkoittamaasi vastineeseen lehden leväperäiselle "Kahdeksaa surmanluotia" koskevalle Amerikan uutiselle, jossa on vääriä painotuksia ja varsinaisia asiavirheitä. Myötäilet siinä Mike Halen kriittistä asennetta MoMan esitteessä olleisiin rinnastuksiin amerikkalaisiin sarjoihin, jotka Hale leimaa yksikantaan väkivallalla herkutteleviksi. "Breaking Bad" ja "The Wire", jotka tunnen hyvin, ovat kaikkea muuta kuin tyypillistä väkivaltaviihdettä (muut mainitut saattavat jossain määrin sitä ollakin), ne ovat säälimättömiä amerikkalaisen yhteiskunnan ja elämänmuodon ruumiinavauksia. Niiden merkitys korostuu verrattaessa niitä esimerkiksi Quentin Tarantinon loisteliaisiin mutta nihilistisiin teoksiin. En ole tendenssimäisen taiteen ylin ystävä, mutta mielestäni "Surmanluotien" rinnastaminen mainittuihin vakaviin teeveesarjoihin on aivan oikeutettua, ja yleisön kiinnostus niitä kohtaan kumpuaa samasta lähteestä: aidosta huolesta siitä, mihin helvettiin tässä oikein ollaan menossa.
Sähköposti:
Kirjoittaja Matti Pesu, 30. loka, 2013
Hei Risto.

On mukava lukea analyyttisella otteella kirjoitettua turvallisuuspoliittista tekstiä, vaikka olen monessa asiassa kanssasi eri mieltä.

Tervetuloa myös keskustelemaan Twitterin aktiiviseen #turpo-yhteisöön.

Tässä artikkeli, jossa käsittelen myös taannoista tekstiäsi. http://ulkopolitist.fi/2013/10/24/tasapainoilua-pohjolassa/

yt,
Matti Pesu
Sähköposti:
Kirjoittaja Kalle Laaksonen, 30. loka, 2013
Tervehdys!

En lähetä viestiä palautteen vuoksi vaan yhteydenottona puheenvuoropyyntöä varten. Lähetin varsinaisen asian saamaani sähköpostiosoitteeseen, mutta en ole varma, onko se oikea. Mikäli et ole sitä saanut, toivoisin, että lähettäsin oheiseen ositteeseen oikean, niin voin uudistaa pyynnön.

Terveisin Kalle Laaksonen
Sähköposti:
Kirjoittaja Lea Lappalainen, 25. loka, 2013
Kopsasin juuri - oikein paperilla luettavaksi - Edistyksen päivien puheenvuoronne, kun edellinen kommentoija sitä niin hyvin mainosti. Nyt lukemaan. Hykerryttävä kotimatka edessä.
Sähköposti:
Kirjoittaja Sauli Pyyluoma, 11. loka, 2013
Hei,
Olipa raikas esitys Edistyksen päivillä. Hengästyttävä historiallis-filosofisen vyörytys päätyi selkeisiin johtopäätöksiin. Yhdyn tässä vain yhteen sivupäätelmään: lapsenlapsille ei näistä asioista ole paljon kerrottavaa.
Sähköposti:
Kirjoittaja Pekka Immonen, 24. elo, 2013
Venäläisten tuttujeni mukaan amerikkalaiset aktiivisesti yrittivät rekrytoida venäläisiä avainhenkilöitä vapaamuuraritoimintaan -80 ja -90 luvuilla. Jeltsin kuulemma taipui houkutukseen.
Sähköposti:
Kirjoittaja Jari Tasanen, 17. kesä, 2013
HV
Kiitos tämän aamun mielipiteistäsi ykkösaamussa. Perustelusi olivat selkeät ja kansantajuiset siitä miksei Natoon pitäisi mennä ja miten Suomen pitäisi selkiinnyttää linjansa turvallisuuspolitiikassa.
Kiitos myös puheestasi Jyväskylässä. Poikani Joona sai tämän vuoden riemuylioppilaan stipendin

yt Jari Tasanen, Hartola
Sähköposti: