Kommentit ovat tervetulleita

Hyvä vieras, Arvostan kaikkia kommentteja.

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Risto Volanen, 30. elo, 2021
Hyvä Johannes Moiso,
Heikki Arasto oli ensimmäisen työpaikkani ensimmäinen esemies-työtoveri ja muistan häntä kunnoittaen ja kiitollisuudella. En valitettavasti tiedä hänen syntymäpäiväänsä, mutta luulisin tuolloin samassa ryhmässä olleen Jaakko Punkarin tietävän.
Hyvää jatkoa, Risto Volanen
Sähköposti:
Kirjoittaja Johannes Moisio, 30. elo, 2021
Hei,
Vaarini, Mauno Mannelin, kuvasi paljon Metsäliitolle. Vuonna 1970 hän kuvasi Heikki Araston 50-vuotispäivät.

Kuvauspäivään on kuitenkin tullut jokin virhe, sillä se on merkitty 50/1/1970. Onkohan Teillä antaa parempaa syntymäpäivää?
Sähköposti:
Kirjoittaja Valma Kukko, 21. heinä, 2021
Risto Volanen, hei! Kirjoittaisin Sinulle pidemmästikin liittyen Lars Levi Laestadiukseen, mutta sähköpostiosoitettasi olen etsinyt. Onko se risto.volanen@hotmail.com? Laestadius oli suuri hengenmies ja merkittävä tutkija. Mutta viime aikoina sitten Antti Hyryn ei ole ilmestynyt ainakaan kaunokirjallisuutta. Onko kysymys kustantajien asenteista? Kuitenkin vanhoillislestadiolaisuuttaa kritisoivaa, jopa ivaavaa ja naurunalaiseksi saattavaa on julkaistu. Onko kysymys laajemmasta kustannusalan asenneilmastosta? Missä määrin tunnet henkilökohtaisesti arvostettujen kustantamoiden henkilöstöä? Terveisin Valma Kukko, Raahe Puhelin 050 4490997 sähköposti valma.kukko@gmail.com
Sähköposti:
Kirjoittaja esa r., 4. heinä, 2021
paluu kulta-aikaan. muistan kun joskus, 1982 isuin schwartzwaldissa tulevan entisen eukkoni täådin miehen rene zurcherin 8olohuonessa). tämä siunaili baselin taidemuseon rappiotaidetta. no, natsien muchenissä järjästämä " entarte kunst " näyttely myytiin kolohintaan amerikkalisille keräilijöille svetsin kautta tietty. viime päivinä olen miettinyt,että entä jos taide ei ole rappiolla.entä jos se on yhteiskunta,jota s ekuvaa. sanotaan,että sakslaisten ekspressionistien työt, niitten vääntyneet ihmishahmot muittuttavat järkyttävästi keksitysleirivankeja. seurasin noina vuosina myös neue zurcher zeitungin kulttuuriosaston päällkön werner weberin luentoja. ja tuntsin kulttuurijuppeja jotka hänne vaikutusvaltansa avulla aikoivat luoda uraa,jotkut siinä onnistuenkin. weber edusti zurichiläistä kirjallsita konservatismia. olen jo kirjooittunut zur cher literatur streitiasta, jossa pääpukarit olivat max frisch ja fasistihumanisti kirjallsiuuden professori emil staigrer. siinä taistelussa rikkoutuvaivat lopullisesti marx frischin ja werner weberin välit. käsittääkseni friesch oli täysin oikeassa. emil staiger on täysin todellisuudesta vieraantunut hän latasi basler national zeiitungissa, modernismi suomessa elää korkeintaan niissä mnadoissa,jotka ovat syöneet leevi lehdon tai tommi parkon johtamissa savitaipaleen ja peräseinäjoen maatalousnaisten kirjallsiissa piireissä. juo 80-luvulla zurichissä sakalaisen kirjallsiuuden proffa peter von matt alkoi jo puhua post-post modernismsita. joku sanoi,että se tulee olemaan soaiaalista realasimia. ja viime vuosina documentan, venetsia biennalen,jakarta biennalen ja guangzhoun avantgarde triennalen kiertä'neenä voin vain todeta,että taide ei ole koskaan ollut niin poliitista kuin nyt.siinä on tapahtumassa polittikan uudelleen määrittely. sanotaan, että tärkein s veitiisläinne kulttuei inventio on käkikello, on sieltä muutamin maailman kulttuuriin tullut. olen parhaillaan kirjoittamassa alberto giacomettista. ennen sotia hän teki nonfiguratiiviisa vesotoksia jotka kuvasivat väkivaltaa ja raiskauksia. sotien jälkeen alkoi figuratiiviseksi. hänen lukuisat teräväpäiset vesitoksensa vaimostaan anettesta ja veljestään diegosta leikkaavat avaruutta kuin veitsi.
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Volanen, 10. touko, 2021
Kiitos kysymästä. Otin sen vielä vähän viilattavaksi.
Sähköposti:
Kirjoittaja Juha Ilmoniemi, 10. touko, 2021
Onko Yle-juttu poistettu sivultasi? Se oli todella hyvä.
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Volanen, 11. huhti, 2021
Hyvä Juha Ilmoniemi, kiitos tiedosta. Lisäsin Yhteismetsä Forestian tekstiin.
Kirjoittaja Juha Ilmoniemi, 11. huhti, 2021
Metsä Groupiin kuuluu myös Yhteismetsä Forestia. Tämä lisäyksenä ansiokkaaseen tekstiili.
Sähköposti:
Kirjoittaja Ville Soimetsä , 30. maalis, 2021
Hyvä Risto Volanen

Olen tutkija Turun yliopistosta ja "Teiniliitto, vimma ja rakkaus" -tutkimushankkeen johtaja, ks. utu.fi/teiniliitto. Otan teihin yhteyttä mahdolliseen tutkimushaastatteluun liittyen. Kirjoittaisin mielelläni asiasta tarkemmin sähköpostitse, jos saan osoitteenne.

yst. Ville Soimetsä
Sähköposti:
Kirjoittaja Marja Lampi, 11. maalis, 2021
Dokumenttisuositus siis:
Operation Odessa
Tiller Russell
YouTubessa ja Netlixissä
https://www.youtube.com/watch?v=IMJJzN6d_Xk
Sähköposti:
Kirjoittaja Marja Lampi, 11. maalis, 2021
Vahva dokumenttisuositus! K alle 18 v. Brewster-etsintöjen aikana v. 1995 tämä dokumentissa esiintyvä kolmikko tuli amerikkalaisen avustajamme Gary Villiardin kanssa Helsingistä junalla Pietariin. He halusivat ostaa mahdollisimman hiljaisen sukellusveneen. Brewster-etsijät auttoivat heitä tietämättä heidän taustojaan. Meillä on tallessa heidän lentolippunsa Muurmanskiin. Tähän liittyen ihmetyttää edelleen moni asia. Loistava Tiller Russellin dokumentti!
https://www.youtube.com/watch?v=IMJJzN6d_Xk
Sähköposti:
Kirjoittaja Jaakko Iloniemi, 23. tammi, 2021
Risto hyvä

Saisinko sähköpostiosoitteesi. Olisi asiaa Sinulle

Helsinki 23.1.2021
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Volanen, 13. loka, 2020
Hyvä Olavi Arra, kiitos kommentista. Toisen rivin henkilö kolmas oikealta on silloinen sisäministeriön esittelijäsihteeri Esko Heilimo, joka oli valtuuskunnan sihteerinä.
Kirjoittaja Olavi Arra, 13. loka, 2020
Hieno artikkeli, kiitos! Alussa on kuva valtuuskunnasta (?). Toinen rivi edestä, kolmas mies oikealta. Näyttää minusta Pekka Paavolaiselta, mahtaisiko olla? En ole nähnyt hänestä mainintaa Tarton yhteydessä, mutta oli toki Karjalan edustaja ja raja-asioiden tuntija. Onko tietoa, kuka on tuo kuvan mies? Yst. Olavi Arra
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Volanen, 15. syys, 2020
Hyvä Leea Hagelin. Koko kirja perustuu vain dokumentohin tutkimuksiin. Niissä on runsaasti havaintoja Parvuksen hankkimasta varallisuudesta, mutta ei dokumentteja itse rahvairroista. Minulla ei ole tietoa mainitsemastanne muusta.