Kommentit ovat tervetulleita

Hyvä vieras, Arvostan kaikkia kommentteja.

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Mikael Böök, 28. huhti, 2022
Tervehdys Risto Volanen!
Tutustuin hienoon blogiisi. Olisiko mahdollista, että osallistuistit Rauhanliiton ja Rauhanpuolustajien järjestämään tilaisuuteen "Turvallinen suomi ilman Natoa ja ydinaseita"? Tilaisuus pidetään Helsingin Arbiksen juhlasalissa 7. toukokuuta klo 12-14. (Sinun puheenvuorosi sijoittuisi "poliitikkojen paneeliin". Je comprends que vous êtes plutôt philosophe mais..." ) Mikael Böök p. 044 5511324 / Tilaisuudesta enemmän : https://rauhanliitto.fi/rauhanliitto/ajankohtaista/tapahtumat/turvallinen-suomi-ilman-natoa-ja-ydinaseita
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Volanen, 3. tammi, 2022
Hyvä Seuraaja,
Kiitos ystävällisestä viestistä.
Päätin joitakin aikoja sitten lopettaa sometilit vuoden vaihteessa.

Kiitos seuraamisesta ja Hyvää Uutta vuotta.
Kirjoittaja Seuraaja, 2. tammi, 2022
Twitter tilinne taisi kadota kokonaan. Toivottavasti vain tilapäisesti.
Kirjoittaja Risto Volanen, 16. loka, 2021
Hyvä Pekka Louhelainen,
Kiitos kommentista.
Pohdin aisiaa.
Sähköposti:
Kirjoittaja Pekka Louhelainen, 16. loka, 2021
Toivottavasti Ruotsin suurvaltakauden noususta ja tuhosta tulisi painettu, hiukan laajennettu kirja: jo tuossa verkkokirjassa on tiivistetty tuo Suomenkin kannalta tärkeä ajanjakso ja kytketty se yleiseurooppalaiseen historiaan. Tuo lisätietoa kokeneellekin historian harrastajalle.
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Volanen, 30. elo, 2021
Hyvä Johannes Moiso,
Heikki Arasto oli ensimmäisen työpaikkani ensimmäinen esemies-työtoveri ja muistan häntä kunnoittaen ja kiitollisuudella. En valitettavasti tiedä hänen syntymäpäiväänsä, mutta luulisin tuolloin samassa ryhmässä olleen Jaakko Punkarin tietävän.
Hyvää jatkoa, Risto Volanen
Sähköposti:
Kirjoittaja Johannes Moisio, 30. elo, 2021
Hei,
Vaarini, Mauno Mannelin, kuvasi paljon Metsäliitolle. Vuonna 1970 hän kuvasi Heikki Araston 50-vuotispäivät.

Kuvauspäivään on kuitenkin tullut jokin virhe, sillä se on merkitty 50/1/1970. Onkohan Teillä antaa parempaa syntymäpäivää?
Sähköposti:
Kirjoittaja Valma Kukko, 21. heinä, 2021
Risto Volanen, hei! Kirjoittaisin Sinulle pidemmästikin liittyen Lars Levi Laestadiukseen, mutta sähköpostiosoitettasi olen etsinyt. Onko se risto.volanen@hotmail.com? Laestadius oli suuri hengenmies ja merkittävä tutkija. Mutta viime aikoina sitten Antti Hyryn ei ole ilmestynyt ainakaan kaunokirjallisuutta. Onko kysymys kustantajien asenteista? Kuitenkin vanhoillislestadiolaisuuttaa kritisoivaa, jopa ivaavaa ja naurunalaiseksi saattavaa on julkaistu. Onko kysymys laajemmasta kustannusalan asenneilmastosta? Missä määrin tunnet henkilökohtaisesti arvostettujen kustantamoiden henkilöstöä? Terveisin Valma Kukko, Raahe Puhelin 050 4490997 sähköposti valma.kukko@gmail.com
Sähköposti:
Kirjoittaja esa r., 4. heinä, 2021
paluu kulta-aikaan. muistan kun joskus, 1982 isuin schwartzwaldissa tulevan entisen eukkoni täådin miehen rene zurcherin 8olohuonessa). tämä siunaili baselin taidemuseon rappiotaidetta. no, natsien muchenissä järjästämä " entarte kunst " näyttely myytiin kolohintaan amerikkalisille keräilijöille svetsin kautta tietty. viime päivinä olen miettinyt,että entä jos taide ei ole rappiolla.entä jos se on yhteiskunta,jota s ekuvaa. sanotaan,että sakslaisten ekspressionistien työt, niitten vääntyneet ihmishahmot muittuttavat järkyttävästi keksitysleirivankeja. seurasin noina vuosina myös neue zurcher zeitungin kulttuuriosaston päällkön werner weberin luentoja. ja tuntsin kulttuurijuppeja jotka hänne vaikutusvaltansa avulla aikoivat luoda uraa,jotkut siinä onnistuenkin. weber edusti zurichiläistä kirjallsita konservatismia. olen jo kirjooittunut zur cher literatur streitiasta, jossa pääpukarit olivat max frisch ja fasistihumanisti kirjallsiuuden professori emil staigrer. siinä taistelussa rikkoutuvaivat lopullisesti marx frischin ja werner weberin välit. käsittääkseni friesch oli täysin oikeassa. emil staiger on täysin todellisuudesta vieraantunut hän latasi basler national zeiitungissa, modernismi suomessa elää korkeintaan niissä mnadoissa,jotka ovat syöneet leevi lehdon tai tommi parkon johtamissa savitaipaleen ja peräseinäjoen maatalousnaisten kirjallsiissa piireissä. juo 80-luvulla zurichissä sakalaisen kirjallsiuuden proffa peter von matt alkoi jo puhua post-post modernismsita. joku sanoi,että se tulee olemaan soaiaalista realasimia. ja viime vuosina documentan, venetsia biennalen,jakarta biennalen ja guangzhoun avantgarde triennalen kiertä'neenä voin vain todeta,että taide ei ole koskaan ollut niin poliitista kuin nyt.siinä on tapahtumassa polittikan uudelleen määrittely. sanotaan, että tärkein s veitiisläinne kulttuei inventio on käkikello, on sieltä muutamin maailman kulttuuriin tullut. olen parhaillaan kirjoittamassa alberto giacomettista. ennen sotia hän teki nonfiguratiiviisa vesotoksia jotka kuvasivat väkivaltaa ja raiskauksia. sotien jälkeen alkoi figuratiiviseksi. hänen lukuisat teräväpäiset vesitoksensa vaimostaan anettesta ja veljestään diegosta leikkaavat avaruutta kuin veitsi.
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Volanen, 10. touko, 2021
Kiitos kysymästä. Otin sen vielä vähän viilattavaksi.
Sähköposti:
Kirjoittaja Juha Ilmoniemi, 10. touko, 2021
Onko Yle-juttu poistettu sivultasi? Se oli todella hyvä.
Sähköposti:
Kirjoittaja Risto Volanen, 11. huhti, 2021
Hyvä Juha Ilmoniemi, kiitos tiedosta. Lisäsin Yhteismetsä Forestian tekstiin.
Kirjoittaja Juha Ilmoniemi, 11. huhti, 2021
Metsä Groupiin kuuluu myös Yhteismetsä Forestia. Tämä lisäyksenä ansiokkaaseen tekstiili.
Sähköposti:
Kirjoittaja Ville Soimetsä , 30. maalis, 2021
Hyvä Risto Volanen

Olen tutkija Turun yliopistosta ja "Teiniliitto, vimma ja rakkaus" -tutkimushankkeen johtaja, ks. utu.fi/teiniliitto. Otan teihin yhteyttä mahdolliseen tutkimushaastatteluun liittyen. Kirjoittaisin mielelläni asiasta tarkemmin sähköpostitse, jos saan osoitteenne.

yst. Ville Soimetsä
Sähköposti:
Kirjoittaja Marja Lampi, 11. maalis, 2021
Dokumenttisuositus siis:
Operation Odessa
Tiller Russell
YouTubessa ja Netlixissä
https://www.youtube.com/watch?v=IMJJzN6d_Xk
Sähköposti: