Tällä sivulla on medioiden seurantaa

Jyrki Katainen: Suomi ei enää ole täysin liittoutumaton

”Julkisuudessa on esitetty harhaanjohtavia ja vääristeleviä tulkintoja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan yksimielisestä mietinnöstä", selitettiin eilen Keskustan eduskuntaryhmästä.

 

Tänään Uusi Suomi kertoo pääministerin tulkinnasta:

 

Jyrki Kataisen mukaan Suomi ei ole liitoutumaton sanan perinteisessä mielessä.

 

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan kanssa samaa mieltä siitä, että Suomen sotilaallinen liittoutumattomuus ei enää ole täysin mahdollista.

 

– Ulkoasiainvaliokunta analysoi tilannetta mielestäni ihan oikein. Olemme sotilasliittoon kuulumaton maa, mutta olemme niin keskinäisriippuvaisia, että kaikkein perinteisin määritelmä liittoutumattomuudelle ei ole enää ajantasainen, Katainen sanoi Uudelle Suomelle.

 

Ulkoasiainvaliokunta totesi eilen, että sotilaallinen liittoutumattomuus ei käytännössä ole enää täysin mahdollista, koska Suomi on riippuvainen monista yhteistyömuodoista.

 

Kommentoin eilen, että "Helsingin Sanomien, Ylen uutisten ja rohkenen sanoa jokaisen ammattidiplomaatin lisäksi olen yksi näiden 'vääristelevien tulkintojen' esittäjistä." Nyt pääministerinkin mukaan valiokunnan ja siis nyt eduskunnan tekstissä kyse ei ollut vain asiantuntija-arviosta vaan linjan muutoksesta, johon Keskusta on valiokunnan ja eduskunnan päätöksessä yhtynyt.

 

Erikoinen tilanne. Olen siis maan turvallisuuspolitiikasta eri mieltä sekä puolueeni että eduskunnan kanssa.

 

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/58915-jyrki-katainen-suomi-ei-enaa-ole-taysin-liittoutumaton